Suçu örtbas etmek için teknoloji patronundan para çaldı ve onu öldürdü

Barbie45

New member
Başarılı bir teknoloji girişimcisi olan Fahim Saleh'in parçalanmış cesedinin Temmuz 2020'de Manhattan'daki lüks dairesinde bulunmasından sadece birkaç gün sonra, eski kişisel asistanı Tyrese Haspil bir dizi rahatsız edici internet araması gerçekleştirdi.

“Fahim Saleh.” “Teknoloji CEO'su New York'ta öldürüldü.” “Parçalanmış ceset.”

Aramalar, Bay Haspil'in bu ay Manhattan ceza mahkemesindeki cinayet davası sırasında ortaya çıkan tüyler ürpertici ayrıntılardan sadece birkaçıydı. Ve Pazartesi günü jüri onu, Bay Salih'ten yüzbinlerce dolar çalmaktan ve ardından onu öldürmekten ve yaptığını örtbas etmek için vücudunu parçalamaktan suçlu buldu.

Brooklyn'den 25 yaşındaki Haspil'in cezasının 10 Eylül'de açıklanması bekleniyor.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin L. Bragg yaptığı açıklamada, “Tyrese Haspil, birbirine sıkı sıkıya bağlı bir göçmen aileden gelen ve başarılı bir girişimci olma tutkusunun peşinden giden Bay Saleh'in hayatını trajik bir şekilde kısalttı” dedi. Pazartesi günü mahkumiyet kararı. “Umarım bugünkü kararın sağladığı hesap verebilirlik, Bay Salih'in kaybının yasını tutmaya devam eden sevdiklerine bir nebze olsun rahatlık sağlayabilir.”

33 yaşındaki Bay Saleh, Suudi Arabistan'da Bangladeşli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi ve Poughkeepsie, NY'de büyüdü. Bangladeş ve Nijerya merkezli iki motosiklet paylaşım şirketinin kurucusuydu; bunlardan sonuncusu milyonlarca risk sermayesi topladı. Ölümünden sonra yenilikçi bir iş adamı ve cömert bir dost olarak anıldı.


Haspil'in avukatı Sam Roberts Pazartesi günü karardan hayal kırıklığına uğradığını söyledi. Suçu Haspil'in işlediğini kabul eden yetkili, katilin pişmanlık duyduğunu söyledi. “Tyrese Haspil'in hayatında yaptığı tek kötü şeyin olmadığına kesinlikle inanıyoruz” dedi. “Mahkemenin burada hafifletici nedenler olduğunu anladığını umuyoruz.”

Haspil'in kötü planı, 2018 sonbaharında Salih'in bir iş ilişkisinde asistanı olarak çalışıp yeni kız arkadaşına cömert hediyeler almak için şirketinden para çalmaya başlamasıyla başladı.

Aralık ayına gelindiğinde, Bay Haspil bir paravan şirket ve daha da fazla para aktaracağı bir banka hesabı kurdu.

Keşfedilmesinden korkan Haspil, Mayıs 2019'da Salih'in asistanı olarak görevinden istifa etti. Ancak savcılara göre, görevden ayrıldıktan sonra bile giderek artan miktarlarda para çalmaya devam etti.

Gerçekten de Haspil'in komplosu Ocak 2020'de ortaya çıktı. Savcılar, Salih'in Haspil'e 35.000 dolarlık bir borç konusunda yüzleştiğini ve kendisine karşı suçlamada bulunmak yerine borcunu iki yıllık bir geri ödeme planıyla ödemeyi teklif ettiğini söyledi.


Bay Haspil kabul etti. Ancak Bay Saleh, Bay Haspil'in sahte PayPal hesabı içeren başka bir plan kapsamında kendisinden çok daha fazlasını çaldığını bilmiyordu. Savcılar, Bay Haspil'in planı sürdürmeye devam ederken çalınan fonlarla kendisine geri ödeme yapmaya başladığını ve sonunda çalıntı fonlardan yaklaşık 400.000 dolar biriktirdiğini söyledi.

Savcılar, çok daha kazançlı olan hırsızlığının da ortaya çıkmasından endişe duyan Haspil'in, Salih'in bir ceza davasında kendisi aleyhinde ifade vermesini engellemek için onu öldürme planına başladığını söyledi.

Bunu dikkatle araştırılan ve infaz edilen bir cinayet izledi. O dönemde bazı araştırmacılar, Bay Hapsil'in cinayeti profesyonel bir cinayet gibi görünecek şekilde planladığına inanıyordu.

Savcılar, Bay Haspil'in bir cinayeti işlemek ve örtbas etmek için gereken teknolojiyi, silahları ve temizlik malzemelerini araştırmak için haftalar harcadığını söyledi. Kimliğini gizlemek için kıyafetler satın aldı ve hazırlık aşamasında Bay Salih'in nerede olduğunu sosyal medyadan takip etti.

Mayıs ayında Haspil, Salih'i evinde öldürmeye karar verdi ve internette iki kez araştırma yaptı: insan boynunun anatomisi ve Salih'in planları. Haziran ayında inşaat sınıfı çöp torbaları satın aldı: Swiffer Zemin temizleme aletleri ve testere.


Daha sonra, 13 Temmuz sabahı erken saatlerde Bay Haspil, siyah bir takım elbise ve opak bir yüz maskesi takarak Bay Saleh'in Manhattan'daki apartmanına girdi. Bay Saleh'i doğrudan dairesine giden asansöre kadar takip etti, onu şok tabancasıyla etkisiz hale getirdi ve ölümcül bir şekilde bıçakladı.

Daireden ayrıldı ve ertesi gün Bay Salih'in cesedini elektrikli testereyle parçalamak için geri döndü, ancak şarj cihazı almak için tekrar gitti. O uzaktayken Bay Saleh'in kuzeni onu kontrol etmeye gitti ve olay yerini keşfetti.

Bay Haspil, kız arkadaşının doğum günü partisi için rezervasyon yaptırdığı Airbnb'deki cinayetten dört gün sonra tutuklandı.