Rinku Singh'in 3. T20I'de Sri Lanka'ya Karşı Etkili Maçın Ardından Yaptığı 'Tanrı'nın Planı' Açıklaması

amazing

New member




Sri Lanka'nın 12 topta kazanmak için dokuz sayıya ihtiyacı olduğu sırada Hindistan, yarı zamanlı off-spin bowling'ini harekete geçirmesi için Rinku Singh'i çağırdı. T20I'lerde ilk kez bowling oynayan Rinku, muhteşem 19. over'da iki kaleyi alırken sadece üç sayı verdi. Kaptan Suryakumar Yadav son over'da bowling oynamaya hazır hale geldiğinde, iki kaleyi alarak beş sayıyı savunduğunda ve oyunu Hindistan'ın 3-0'lık zaferi mühürlediği bir Süper Over'a gönderdiğinde, kutunun dışında daha fazla düşünce vardı.

“Yurtiçi kriketinde çok sayıda kale aldım. Öyle değil ve hatta ODI'larda bile bir kale aldım. Surya tarafından seride bowling oynamaya hazır olmam konusunda bilgilendirildim. Bu maça hazırlık aşamasında bowling oynamamış olsam da, Surya bhai bowlingimi çalışmaya devam etmemi ve ısınma sırasında bunu yapmamı söyledi.”

“Oyun başladığında, durum tamamen başa baş gittiği için benden atış yapmam isteneceğini beklemiyordum. Sonra kolumu çevirmemi istedi ve atış yapmaya başladığımda, Tanrı'nın planıydı – iki kale,” dedi Rinku BCCI'nin 'X' hesabında paylaştığı bir Haberda.

Süper Over'da Sri Lanka'yı sadece iki sayıyla sınırlayan ve çok yönlü performansıyla (25 sayı, 2-23) yıldızlaşan off-spinner Washington Sundar da Suryakumar'ın yaratıcılığına hayran kaldı.

“Öncelikle Surya'nın Rinku'yu oyuna dahil etmesi (19. over'da) harika bir karardı. Rinku ağlara top attığında işimizi çok zorlaştırıyor ve şimdi bunu bu oyunda da gösterdi.”

“Surya'nın en kritik durumlardan birine girmesi ve neredeyse takım için oyunu kazanması inanılmazdı. Dürüst olmak gerekirse, ben sadece o vuruşçulara karşı ne yapmak istediğime odaklanmıştım.”

“Özellikle ülkem için maçı kazanmak bana verilen harika bir fırsattı. Bunu arada sırada başarma fırsatını kaç kişinin yakalayacağını bilmiyorum” dedi.

Turdaki Hindistan bowling koçu Sairaj Bahutule, Suryakumar'ın T20I takımının kaptanı olmasıyla sürprizler beklenebileceğini söyledi. “Surya'nın çalışma şekline bakılırsa; sürprizlerden asla mahrum kalmazsınız. Bu yine cesur bir karardı.”

“Bundan çıkarılacak tek ders, tüm vuruşçuların bowling yapması gerektiğidir ve bu gibi kalelerde, o over'ı bowling etmeniz gerekebilir, ki bu çok önemlidir. Super Over'a girmek için kendimizi zorladık ve Washy bizim için işi yaptı. “

Suryakumar, oyunu derinlere götürmenin ve oradan kazanmanın yollarını bildiğini, hatta topla ve kaptan olarak bile, söyledi. “Daha önce başka kaptanlar altında bu yakın maçlarda yer aldım. Bu, maçları final over'ın son topuna kadar götürmek için atıcıları nasıl kullandıklarını birçok şekilde gördüğüm anlamına geliyor.”

“Riyan ve Rinku'ya ağlarda bowling oynamaya devam etmelerini söylemiştim, çünkü buradaki kale öyle bir kale ki, eğer kuruysa, birkaç over boyunca kolunuzu yuvarlamanız gerekiyor. 30 topta 30 sayıya ihtiyaç duyulduğunda, bir ay önce (T20 Dünya Kupası finalinde) olanları hatırladım.

“Bir-iki sıkı over atarsak ve bir veya iki kale alırsak, bunun baskı yaratacağını ve maçı kazanmalarını engelleyeceğini düşündük. Aklıma kutunun dışında bir çağrı geldi ve bunu yaptım. Yüksek riskli, yüksek ödüllü sistemimi gerçekten seviyorum ve iyi çalıştı.”

Pallekele'de uluslararası alanda oynamanın işe yaraması öncesindeki engin deneyimlerini dile getirerek sözlerini tamamladı.

“Çok sayıda yerel kriket, yerli kriket oynadım ve bu size uluslararası kriket oynarken koşularınızı nasıl elde edeceğiniz ve onları nasıl durduracağınız konusunda çok şey öğretiyor. Tüm bu öğrenimler tabandan geldi ve Rohit bhai, Virat bhai ve Mahi bhai'nin eskiden nasıl yaptığını görmenin dışında tüm bu becerileri kullanıyorum.”

(Bu haberin başlığı hariç hiçbiri Haberler personeli tarafından düzenlenmemiş olup, sendikasyon yayınından yayınlanmıştır.)




Bu makalede bahsi geçen konular