Zelenskiy’den ‘sabırlı olun’ daveti: Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruz

Emekli

New member
Zelenskiy’den ‘sabırlı olun’ daveti: Ukrayna topraklarını adım adım özgürleştiriyoruzUkrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenskiy, Telegram hesabından yaptığı imajlı paylaşımında, bugün, Rusya-Ukrayna içinde devam eden savaşta 8. ayın dolduğunu hatırlattı.

Rusya’nın ülkesine yönelik düzenlediği ataklara karşın Ukrayna’nın bağımsızlığını korudukları, Rus güçlerin aldığı toprakları geri almaya devam ettiklerini aktaran Zelenskiy bu sözleri kullandı:

Herson, Harkiv, Donetsk, Luhansk, Zarporijya ile Kırım ve Ukrayna’nın tüm bölgelerin özgürlüğe kavuşturtması için uğraş sürdürdüklerini kaydeden Zelenskiy, “Zaman gelecek ve tüm Ukrayna özgür olacak.” diye söylemiş oldu.

Rusya ile İran’ın bugün Batılı ülkelere karşı Ukrayna’yı temelsiz ve gerçek olmayan birtakım suçlamalarla şikayet etmeye çalıştıkları lakin bunun başarısız olduğunu, aslında dünyanın artık Rusya’ya inanmadığını savunan Zelenskiy, “Rusya’da başarısızlık duygusu giderek güçleniyor.” biçiminde konuştu.

Bugün, İsrail’de faaliyet gösteren bir gazetenin düzenlediği ve demokrasi temalı bir programa görüntü konferansıyla katıldığı ve yaptığı konuşmasında Rusya ile İran’ın “yakınlaşması” mevzuyu ele aldığını lisana getiren Zelenskiy, “İsrail’i artık Ukrayna’yı destekleyen öteki demokratik ülkelere katılmaya çağırdım.” diye söylemiş oldu.

Zelenskiy, bugün Ukrayna’ya yardım etmenin dünyada barışın sürdürülmesine değerli katkıyı sağlayabileceğine dikkat çekerek, “Ukrayna için barışı bir daha sağlamaya çalışan herkes, hem de dünyadaki öteki tüm halklar için barış ve güvenliğin mümkün olması için çaba ediyor.” sözlerini kullandı.

Bugün ayrıyeten Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşun yıl dönümü olduğunu hatırlatan Zelenskiy, dünya besin krizinin çözülmesi ve Ukraynalı esirlerin ülkeye geri gelmesi sürecine sağladığı katkılardan dolayı BM idaresine teşekkür etti.