Yeni Zelanda Kaptanı Kane Williamson Dünya Kupası’na Dönüşü Hedefliyor

amazing

New member
Diz ameliyatının kendisini gelecek ay yapılacak ODI Dünya Kupası’ndan dışlama tehdidinin üzerinden altı aydan kısa bir süre geçtikten sonra, Yeni Zelanda’nın Hindistan’da kaptanlığını yapma hedefi, Kane Williamson’ın iyileşmesinde en önemli etken oldu. 33 yaşındaki oyuncu, Nisan ayında Hindistan Premier Ligi takımı Gujarat Titans’ta oynarken sağ dizindeki çapraz bağını yırttı ve bu durum, onun gösterişli bir turnuvaya katılma şansını yok etmiş gibi görünüyordu. Ancak yoğun rehabilitasyon çalışmaları hızlı bir iyileşme anlamına geliyordu.

Williamson, 5 Ekim’de, takımının az farkla kaybettiği 2019 finalinin tekrarı olan, savunma şampiyonu İngiltere’ye karşı Black Caps açılış maçına hazır olmayı umuyor.

“Harika olurdu. Doğal olarak, formda ve hazır olduğunuzda, daha sonra değil, bir an önce oynamaya geri dönmek istersiniz” dedi.

“Bunun Dünya Kupası zamanına yakın bir zamanda sonuçlanacağını umuyorsunuz, ancak ben hâlâ günlük rehabilitasyona odaklanıyorum ve bu hedeflerin, geri adım atacağınız bir noktaya kadar uzatılmasını istemiyorum.”

Williamson zaten sakatlanan dizinin üstesinden gelebileceği şekilde ağlara yeniden vuruş yapıyor.

“Koşmada bu tam olarak yüzde 100 değil, ancak iyi bir ilerleme kaydediyoruz” diye ekledi.

Black Caps antrenörü Gary Stead, Williamson’ın tekrar ne zaman oynayacağına dair sabit bir tarih olmadığını söyledi.

Ancak dönüşü büyük bir destek olacak. Kendisi, Yeni Zelanda’yı kupayı kaldırma noktasına getiren Güney Afrika ve Batı Hint Adaları’na karşı yüzyıllarca süren 2019 turnuvasının oyuncusuydu.

‘İleriye doğru küçük adımlar’ – ODI kriketinde 6.500’den fazla koşuya imza atan Williamson, dördüncü Dünya Kupası’nda yer almak için can atıyor ve bu ihtimalin “sizi her gün spor salonunda tutmasını ve çok çalışmasını sağladığını” kabul ediyor.

“İlerlemeyi görmek ve bu küçük adımları ileriye doğru atmaya devam etmek gerçekten memnuniyet verici” diye ekledi.

Yeni Zelanda, İngiltere ve Bangladeş turlarıyla Dünya Kupası’na ısınırken, Williamson’ın sakatlığı hazırlıklarını sınırladı.

Ancak aşırı endişeli değil.

“Elbette ideal değil ama bu konuda çok fazla söz sahibi olamadım. Önümdeki tek seçenek bu ve başka bir Dünya Kupası’nda oynama ihtimali gerçekten çok heyecan verici.” söz konusu .

“Bu her zaman parçası olmak istediğin bir şey ama ben bunun rehabilitasyonumu etkilemesini istemedim. Aynı zamanda aklının bir köşesinde havuç bulundurmak da faydalı.”

Yeni Zelandalı kaptan, oynamak için büyük bir istek duymasına rağmen, sakatlığının alevlenmesi halinde kadrodan çekilme konusunda herhangi bir sorun yaşamayacağını söyledi.

“Sadece biraz değer katabilirsem ve formda ve gitmeye hazır olursam orada olmak isterim” dedi,

Williamson, geçen sene dirseğinden sakatlanarak uzun bir süre ara verdikten sonra kenarda vakit geçirmenin ne demek olduğunu zaten biliyor.

“Yaralanmalarla uğraşmak işin bir parçası, bu yüzden bir sonraki adıma hazır olmak hedefimiz” dedi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular