“Yaratmaya Çalışıyorum…”: Son Arjun’un Kriket Kariyeri Üzerine Sachin Tendulkar

amazing

New member
Hintli vuruş ustası Sachin Tendulkar Cuma günü, oğlu Arjun için çocukluk günlerinde yaratılan ortamın aynısını yaratma sözü verdi ve oyununa odaklanmasını tavsiye etti. Sachin’in ağabeyi Ajit Tendulkar, ilk kriket yıllarında büyük bir rol oynadı. “Ailemden destek aldım. Ajit Tendulkar (ağabey) çözüm bulmada etkili oldu. Tabloyu benim doğum günümde Nitin Tendulkar (ağabey) yaptı. Annem LIC’de çalışırken babam profesördü. Bana özgürlük verdi. Anne babaları çocuklarına da özgürlük vermeye davet ediyorum” dedi.

‘Scintillating Sachin’ adlı kitap lansman etkinliği sırasında destekleyici ortamın önemine ışık tuttu.

Yakın zamanda IPL çıkışını yapan oğlu Arjun Tendulkar hakkında konuşan Sachin, Arjun’a oyununa dikkat etmesini söylediğini söyledi.

“Benim için yaratılan ortamın aynısını yaratmaya çalışıyorum. Kendinizi takdir ettiğinizde insanlar da sizi takdir edecek. Babamın dediği gibi oyununuza dikkat edin ve şimdi Arjun’a söylüyorum” diye ekledi.

Sachin, “Oyundan emekli olduğumda medya beni tebrik etti. O sırada medyadan Arjun’a gereken alanı vermesini ve Cricket’a aşık olmasına izin vermesini istemiştim. Gazeteciler ona özgürlük verdi, bu yüzden teşekkür ederim. Bunun için onları”.

Çok yönlü hızlı bir bowling oyuncusu olan Arjun Tendulkar, IPL’ye ilk çıkışını Mumbai Kızılderilileri için yaptı. Bu, ‘Tendulkars’ı IPL tarihinde oynayan tek baba-oğul ikilisi yaptı.

Tıpkı emeklilik öncesi zamanlardaki gibi, Sachin Tendulkar sahneye çıktığında kalabalık “Sachin, Sachin!”

Ebeveynlerinin ve ailesinin araçsal rolünü vurgulayan Master Blaster, insanları çocuklara özgürlük vermeye çağırdı.

Tendulkar, annesinden ve çocukluğundaki sıkı çalışmasından bahsederken de duygulandı. Kendisini ameliyat olmaktan alıkoyan eşinin kilit rolü olduğunu da dile getiren Başkan, “Avustralya turu sırasında o kadar çok sakatlandım ki iki bacağımdan da ameliyat olmaya karar verdim. Ancak Anjali ta Avustralya’ya kadar gelip iptal etti. Sakatlıklar nedeniyle çok hayal kırıklığına uğradım ama Anjali benimle ilgilendi,” dedi Tendulkar.

Etkinlik sırasında şarkıcı Shaan, Sachin’in en sevdiği şarkıyı söyledi. Kriket ikonuna özel bir tablo da teslim edildi. Program İstiklal Marşı ile sona erdi.

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu yazıda bahsedilen konular