'Virat Kohli'yi Eleştirdiğim İçin Ölüm Tehditleri Aldım': IPL Yorumcusunun Şok İddiası, Dinesh Karthik Yanıt Verdi

amazing

New member

Yeni Zelandalı eski tempo oyuncusu Simon Doull, Hindistan'a ve Royal Challengers Bengaluru'nun (RCB) vurucusu Virat Kohli'ye yönelik eleştirileri nedeniyle ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Kriketçilikten yorumcuya dönüşen oyuncu, Kohli'yi sık sık kendi kuşağının en iyi vurucusu olarak etiketlese de, ihtiyaç duyduğu anda onu eleştirmekten de çekinmiyor. Oyunun bir gözlemcisi olarak Doull, IPL 2024'ün ilk aşamasında Kohli'yi vuruş vuruşu oranı nedeniyle eleştiren birkaç eski oyuncudan biriydi.

Kohli ayrıca vuruş yaklaşımına yönelik eleştirilere duyduğu öfkeyi de dile getirerek, on yılı aşkın süredir maç kazandığını göz önünde bulundurarak insanların ona onu nasıl inşa edeceğini söylemesinden hoşlanmadığını söyledi.

RCB'nin IPL unvanını beklemesi devam ederken, Kohli sezonu en çok koşan oyuncu olarak tamamladı. 15 maçta ortalama 154,7 ile 741 koşu attı.

Bir tartışma sırasında Kohli'nin RCB takım arkadaşı Dinesh Karthik, yıldız oyuncunun bu gibi durumlarda başarılı olduğunu ve kendisini eleştirenlerin hatalı olduğunu kanıtlamayı sevdiğini öne sürdü.

“Virat Kohli bu yıl nasıl olduğu hakkında bir kitap yazmak istiyor. İyi başladı. Simon (Doull) gibi ona gerçekten teşvik eden birkaç kişiye ve diğer birkaç kişiye teşekkürler. Ve Virat Kohli'nin bu yönünü biliyorsunuz. Bence O, farkında olmadan bazı şeyleri iyi yapmak için çabalayan biri. Bunu açıkça söylemese de, bu onun dışarı çıkan erimiş bir lav gibi olmasını seviyor. O ateşli ve ona yakın olmak istemezsin çünkü kesinlikle yanacaksın”, Doull ile IPL 2024 finalinden sonra Cricbuzz'da Karthik de tartışmanın bir parçası.

Doull, Kohli'yi övdüğünde kimsenin gerçekten umursamadığını, ancak yıldız oyuncuya yönelik küçük bir eleştirinin çoğu zaman sözde hayranlarından ölüm tehditleri almasına yol açtığını vurguladı.

“O, çıkarsa ne olacağı konusunda endişelenemeyecek kadar iyi. O çok iyi bir oyuncu ve onun hakkında her zaman düşündüğüm şey buydu. Virat Kohli hakkında binlerce harika şey söyledim ama biraz olumsuz veya yorumlanmış olabilecek bir şey söylüyorum. Negatif olmak gerekirse ölüm tehditleri alıyorum” diye belirtti Doull aynı tartışma sırasında.

Doull ayrıca Kohli'yle maçlardan önce veya sonra sık sık konuştuğu için ona karşı kişisel bir şeyi olmadığını öne sürdü.

“Hiçbir zaman kişisel olmadı. Harika sohbetler yaptık. Kura atışlarında onunla röportaj yaptım, maçlardan sonra konuştuk, hiçbir zaman bir sorun olmadı. Babar için de söylediğim ve maç sonrasında onunla konuştuğum şeyin aynısı. Ayrıca bana koçun da aynı şeyi kendisine söylediğini söyledi” diye ekledi.

Karthik, Doull'a yönelik ölüm tehditlerini kınadı ve Hintli hayranları yapıcı eleştiri ile kişisel şakalar yapan biri arasındaki farkı bulmaya çağırdı.

“Bunu duymak oldukça üzücü… Basketbola, futbol maçlarına gidiyorsunuz ve uzmanların oyun hakkında konuştuğunu görüyorsunuz. Bence Hintli taraftarlar, bunu kişisel olarak algılayanlar ile onun kriket yönü hakkında konuşan insanlar arasındaki farkı gerçekten bulmalı. Virat bunu gerçekten takdir ediyor,” diye ileri sürdü Karthik.

Bu makalede bahsedilen konular