Uyumluluk Modu Nasıl Değiştirilir ?

Oncubay

Global Mod
Global Mod
** Uyumluluk Modu Nedir? **

Uyumluluk Modu, bir programın veya işletim sisteminin eski veya farklı bir sürümü ile uyumlu hale getirilmesini sağlayan bir ayar veya özelliktir. Özellikle, Windows işletim sistemi kullanıcıları için önemlidir çünkü farklı Windows sürümleri arasında uyumluluk sorunları olabilir. Bir programın uyumluluk modunda çalıştırılması, daha eski bir Windows sürümünde çalıştırılmaya çalışıyormuş gibi davranmasını sağlar, böylece uyumsuzluklar en aza indirilir ve program daha stabil bir şekilde çalışır.

Uyumluluk modu genellikle, bir programın uyumsuz olduğu bir Windows sürümünde çalıştırılmak istendiğinde devreye girer. Örneğin, Windows 10'da bir programın doğru şekilde çalışmadığını fark ederseniz, bu programı Windows 7 uyumluluk modunda çalıştırabilirsiniz. Bu, programın Windows 7'ye benzer bir ortamda çalışmasını sağlar ve uyumsuzluk sorunlarını giderir.

Uyumluluk modu, genellikle bir programın özelliklerini veya performansını etkilemez, sadece programın çalışma ortamını değiştirir. Bu nedenle, bir programı uyumluluk modunda çalıştırmak, genellikle uyumsuzluk sorunlarını çözmek için bir çözüm olabilir ve programın normal işlevselliğini etkilemez.

** Uyumluluk Modu Nasıl Değiştirilir? **

Uyumluluk modunu değiştirmek, genellikle oldukça basit bir işlemdir ve çoğu durumda birkaç tıklamayla yapılabilir. İşte adım adım nasıl yapılacağı:

**Adım 1: Programın Kısayoluna Sağ Tıklayın**

İlgili programun masaüstünde, başlat menüsünde veya dosya gezgini üzerindeki kısayoluna sağ tıklayın.

**Adım 2: Özellikleri Seçin**

Sağ tıklama menüsünden "Özellikler" seçeneğini seçin. Bu, programın özelliklerini düzenlemek için bir pencere açacaktır.

**Adım 3: Uyumluluk Sekmesine Geçin**

Açılan pencerede, genellikle en sağ tarafta bulunan "Uyumluluk" sekmesine geçin. Bu sekme, programın uyumluluk modunu değiştirmenize izin verir.

**Adım 4: Uyumluluk Modunu Değiştirin**

Uyumluluk sekmesinde, "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyin. Ardından, açılan listeden uyumluluk modunu seçin. Genellikle, farklı Windows sürümleri için seçenekler bulunur. İlgili Windows sürümünü seçin veya "Diğer ayarlar" seçeneğine tıklayarak daha fazla seçenek görebilirsiniz.

**Adım 5: Ayarları Uygulayın**

Uyumluluk modunu değiştirdikten sonra, "Uygula" ve "Tamam" düğmelerine tıklayarak yapılan değişiklikleri kaydedin ve pencereyi kapatın.

**Adım 6: Programı Başlatın**

Artık programı uyumluluk modunda başlatın. Program, seçtiğiniz uyumluluk moduna göre çalışacaktır.

Uyumluluk modunu değiştirmek bu kadar basit. Bu adımları izleyerek, bir programı uyumlu hale getirebilir ve uyumsuzluk sorunlarını gidererek daha stabil bir şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz.