'Tumko Bat Chahiye?': Akash Deep, Gabba Knock'ı Kaydetmeden Önce Virat Kohli ile Yaptığı Sohbeti Hatırlıyor

amazing

New member

“Bunu kim istemez Bhaiyya?”. Virat Kohli, Hindistan Takımı için normalde yıkıcı bir Avustralya turunda nadir görülen mutlu bir anıya imza atan yarasalarından birine sahip olmak isteyip istemediğini sorduğunda, utangaç bir Akash Deep'in ağzından kaçırabileceği tek şey buydu. Hint soyunma odasındaki en yeni tempolu bowling atı, beş maçlık lastikte oynadığı iki Testte beş wicket'inde yaklaşık 88 over (87,5 over) attı. Ancak dikkatleri üzerine çeken, onun devamı olan ve sonunda Gabba'da maçı kurtaran 31'lik oyunuydu. Ancak Hindistan, Border-Gavaskar Kupasını teslim etmek için seriyi 1-3 kaybetti.

Akash Deep, PTI ile özel bir etkileşim sırasında kıkırdayarak “Evet, bu Virat bhaiya'nın MRF logolu talebiydi, herkes bilir” dedi.

O ana yol açan olayların sırası sorulduğunda, Bengalli hızcı sevgiyle şunları söyledi: “Bhaiyya (Kohli) ne khud mujhse pucha 'Tumko bat chahiye?' (Virat bhaiyya bana sordu, sopaya ihtiyacın var mı?).”

“Maine bola 'Haan bhaiyya, aapka bat kaun nahi lena chahega duniya mein?' Sonra onu bana sundu,” diye hatırladı Akash Deep.

28 yaşındaki oyuncu, Kohli gibi kıdemli bir oyuncuya karşı açık sözlü davranıp onun en değerli ekipmanını istemesinin imkansız olduğunu itiraf etti.

“Bir süredir bhaiyya (Kohli) ile oradayım (onlar Royal Challengers Bengaluru'da takım arkadaşları). Ama birinden sopa istemek doğru bir şey mi olsun, her zaman aklınızın bir köşesinde bu şey var. Virat bhaiyya'nın itibarı.

“Özellikle maç sırasında, odaklanmışken ve kendi bölgesindeyken onu rahatsız etmek istemezsiniz ama bhaiyya tek başına bana sopayı verdi,” bu konuda biraz şaşırdı.

Brisbane Testinde Jasprit Bumrah ile son kalesi olan 47'lik sırasını tekrar gözden geçirmesi istenen Sasaram doğumlu kriket oyuncusu, planlarının çok net olduğunu söyledi.

“O gün, düşünce tarzım, darbe almaya ve vücuduma her türlü darbeyi almaya hazır olduğum ancak dışarı çıkamayacağım yönündeydi. Koşular yapmam gerekiyordu…Mümkün olduğu kadar uzun süre vuruş yapmam gerekiyordu. Eğer (kurtarmak) devamı aklımda olsaydı,” diye açıkladı Akash Deep düşünce sürecini.

“Aklımda, ne kadar uzun süre vuruş yaparsam, ikinci denemede vurucularımızın daha az süre vuruş yapmak zorunda kalacağını biliyordum. O gün, topu iyi izliyordum” dedi.

Çabası beklendiği gibi tüm ekip tarafından övüldü ancak Akash Deep'i daha çok mutlu eden şey Hintli taraftarların tepkisiydi.

“…Bunu sonsuza dek hatırlayacağım. O gün kaç milyonun bu vuruş çabası yüzünden rahatlamış ve mutlu hissedeceğini tahmin etmemiştim.

“O akşam sosyal medyadan insanların ne kadar mutlu olduğunu öğrendim. Soyunma odasının da mutlu olduğu belliydi” dedi.

Akash Deep, Hindistan'ın takipten kaçınmasını sağlıyor ve ardından Pat Cummins'i ikinci seviyeye taşıyor!#AUSvIND pic.twitter.com/HIu86M7BNW

— cricket.com.au (@cricketcomau) 17 Aralık 2024
Wicket alamazsam koşuları kontrol altına almaya çalışırım

Beşten fazla kaleye sahip olmayabilir, ancak Gabba'daki ilk vuruşlarda yaklaşık 30 (29.5) ve Melbourne'deki ilk vuruşlarda 26 fazlalık ona beygir unvanını kazandırdı.

Akash Deep, ölümcül teslimatlarından bazılarının önemli avları bırakması nedeniyle şanssızdı.

“Rohit bhaiyya, her zaman wicket alabileceğim konusunda bana çok güveniyordu, 'Woh bolte hai hai ki mujhko lagta hai tum har ball pe wicket le sakte ho' (Her teslimatta wicket alabilirsin),” dedi gururla.

Kaptan ve takım yönetimi tarafından kendisine verilen talimat basitti; tutarlı bir şekilde bir çizgide atış yapacak ve gerisini sahaya ve vuruculara bırakacaktı.

“Bana wicket alamamam durumunda, bir uçta tutma işini yapmam, oyunu yavaşlatmam ve akışı yavaşlatmam gerektiği, böylece her şeyin kontrol altında olması gerektiği konusunda bir brifing verilecek” dedi.

“Benim çabam disiplini korumak, iyi alanlarda atış yapmak ve vurucunun hata yapmasını beklemekti… topun yeni, yarı yeni veya eski olması fark etmez” dedi Akash Deep, yeni başlayan kariyerinde yedi test.

Dünyanın en hızlı atıcısı Jasprit Bumrah'ın diğer uçta zirveye çıkmasını izlemek onun için kesinlikle bir öğrenme deneyimiydi.

“…onun yaptıklarından ve benim diğer taraftan yapmam gerekenlerden çok şey öğrenebilirsiniz. Onun (Bumrah) bana sürekli anlattığı küçük şeyler var ve benim için ameliyat etmem kolaylaştı.”

Labuschagne'nin düşürdüğü yakalama acı çekti

Düşen yakalamalar kriketin ayrılmaz bir parçasıdır ancak Akash Deep, Avustralya 91'de 6'dayken, kaybedilen Melbourne Testinde Marnus Labuschagne bowlinginden düştüğünde uzlaşmanın zor olduğunu söyledi.

Sonunda yarım asırlık sayı atan Labuschagne, Yashasvi Jaiswal'in kural yakalamasını kaybettiği yerde kaymaya başlamıştı.

“…kimse kasıtlı olarak yakalama yapmaz ve bu tür şeyler olur ama eğer bu yakalama devam etseydi ve 130 küsürde oyundan atılabilseydi, belki de Melbourne'de kazanırdık diye kendimi biraz kötü hissettim.

“Sydney'e geldiğimizde 2-1 önde olurduk ve Avustralya baskı altında olurdu. Hindistan dışında diğer takımların son yıllarda onlara tutarlı bir şekilde iyi bir mücadele verebildiklerini düşünmüyorum.”

Avustralya dizisi büyümeme yardımcı oldu

İlk çıkışını Dharamsala'da yaptı ancak Avustralya pistlerinde bowling oynamak Akash Deep için büyük bir öğrenme süreciydi.

“Avustralya'dan önce sadece Hindistan'da ve Hindistan'da oynamıştım, hızlı bowling oyuncuları bu tür bir baskıya sahip değil çünkü rakiplerimizi dışarı çıkaracak birinci sınıf spinner'larımızın faaliyette olduğunu biliyoruz” dedi.

“Fakat denizaşırı koşullarda daha uzun süre bowling oynadığınızda, kendi bowlinginiz hakkında daha fazla şey öğrenme eğiliminde oluyorsunuz, sahanın nasıl davrandığını ve belirli durumlarda ne yapmanız gerektiğini anlıyorsunuz. Hızlı bir bowling oyuncusu olarak kendimi geliştirdiğimi hissediyorum. bu şartlarda bowling oynadım.”

Bowlinge başlamak için NCA'nın talimatlarını bekliyorum

Akash Deep, sırtının sertleşmesi nedeniyle Sidney'deki son Teste dahil edilmedi ve bowlinge yeniden başlamak için Ulusal Kriket Akademisi'nin yeşil ışığını bekliyor.

Şu anda nasıl hissettiği sorulduğunda, “Her şey yolunda. İyileşme sürecim devam ediyor ve uzun bir süredir aralıksız kriket oynadığım için bana 15 gün boyunca yükten kurtulmam (tamamen dinlenme) önerildi” diye yanıt verdi. NCA'nın tavsiyelerine uyuyorum ve bowlinge başlamam talimatını verdiklerinde bunu yapacağım.”

Kendimin en iyi versiyonu olmak istiyorum

Kriket yolculuğu uluslararası sahnede yeni başladı ve Akash Deep, iyi bir destek sistemine sahip olduğu için şanslı olduğunu söyledi.

Sasaram'dan MCG'ye olan yolculuğunda katkıda bulunan birkaç kişinin ismini verip veremeyeceği sorulduğunda şöyle cevap verdi: “…özellikle bir veya iki ismi almak çok haksızlık.” “Beni Durgapur'a götüren ağabeyim, Kalküta'daki kulüp antrenörlerim, Bengal U-23 antrenörüm ve Ranji Trophy antrenörlerim, Bengal kriketindeki birçok insan beni desteklemeye devam etti, dolayısıyla herkesin büyümemde katkısı oldu. ” Kendisi için belirlediği acil ve uzun vadeli hedefler nelerdir? “Kendimin en iyi versiyonu olmak ve mümkün olduğu kadar çabuk beceriler eklemeye devam etmek istiyorum” diye bitirdi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular