Teknoloji ve müzeciliği birleştiren projelere ödül yağmuru

M4R14

New member
Teknoloji ve müzeciliği birleştiren projelere ödül yağmuruKütahya Frig Vadisi’nde ziyaretçilere yapay zeka teknolojisini kullanarak Kütahya’nın kültürel mirasları içinde geçişleri deneyimleyebilecekleri Immersive Room projesiyle en düzgün sürükleyici tecrübe alanında platinium, deneyimsel ve sürükleyici proje alanında da gümüş ödül kazandı. Kütahya Frig Vadisi’nde üç duvar ve tabanı ışıkla boyayarak gerçekleştirilen proje, bu alanda dünyada 12.000 pixel boyutunda üretilen birinci, en yüksek çözünürü proje olma özelliğini de taşıyor.

Ekibin 2022 Muse Creative Awards’ta ödül aldığı ikinci platin ödül de yaklaşık 300 bin kişinin fiyatsız olarak katıldığı Konya Bilim Şenliği projesi. Şenlik için yapılan görüntü mapping gösterisi, sürükleyici tecrübe alanları, kullanılan sahne teknolojileri sistemleri ve 200 drone ile yaptıkları şov ile en âlâ aktiflik teknolojileri kategorisinde ödül alan Project İstanbul yönetici ortağı Cansu Ergin kazandıkları ödül ile ilgili yorumlarını şöyle lisana getirdi; “Project İstanbul 2009 yılında, dijital projeler – dijital sahne teknolojileri ve yeni kuşak medya alanında hizmet vermek maksadıyla kuruldu. 12 yıllık serüvenimizde Türkiye ye birinci ödülümüzü geçen sene Şerefiye Sarnıcı projemiz ile Amerika’dan Muse Creative Awards’ı kazanarak ülkemize getirmenin gururunu yaşadık. Günümüzde dijital sanatın ve dijital müzeciliğin ön plana çıkması ile birlikte bizde bu alanda çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.”

Sanat dijitalleşiyor


Günümüzde sanatın dijitalleşmesi epeyce tanınan bir durum. Biroldukça sanat disiplinini bilgisayar ortamında yapay zeka teknolojileri ile birleştirerek farklı sonuçlar ortaya çıkartılabiliyor. bu biçimdelikle dijital çağın sanat gereksinimi karşılanmış oluyor. Uzmanlar, gelecekte farklı sanat şekillerinin hayatımıza girmesini ve teknoloji ile sanatın daha da bütünsel olmasını bekliyor. bu biçimdelikle dijital sanat kullanım alanlarının daha da genişlemesini ve tema parklar, müzeler, kent mimarisi (anıt – meydan), turizm dalı (otel – avm – kültür alanları) ve tarihi yapılarda daha fazlaca uygulanması da gündeme geliyor.