Tekirdağ’da demonstrasyon sahasına ekilen ayçiçekleri hasat edildi

alfilaria

Global Mod
Global Mod
Tekirdağ’da demonstrasyon sahasına ekilen ayçiçekleri hasat edildi
Vali Aziz Yıldırım, Edirköy Mahallesi’ndeki birleşikgillerden tarlasında plânlı törende, yerli tohumun önemine işaret etti.

Ayçiçeği tarlasında incelemelerde bulunduklarını tamlayan Yıldırım, şöyle konuştu:

“Dışa bağımlılığımızı kırmak, kendi tohumlarımızı üretmek için burada toplandık. Kendi üretebildiğimiz tohumlarımızı inceliyoruz, hangi tohum henüz verimli ve yağ oranı henüz fazla ise bunu yayınlaştıracağız. Yarına üzerine olan umudumuz artıyor. Ben burada olan ve olmayan eksiksiz tohum üreticilerinin emeklerinin zayi olmayacağına inanıyorum. Hepsini tebrik ediyorum ve yerde vesileyle tohum denemeleri için tarlalarını bahçelerini tahsis fail herkese sayı teşekkür ediyorum.”

Tekirdağ Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ise tohumların yetişkin bölümünün yurt dışından ithal edildiğini söyledi.

Yerli tohumu yaygınlaştırmayı hedeflediklerini vurgulayan Öcal, “İnşallah ‘gösteri’ dediğimiz tarla günlerimizde oluşacak verileri vatandaşımıza anlatarak, yerli ayçiçeğimizi ülkemizde yaygınlaştırmaya sürme edeceğiz.” dedi.

Programa Saray Kaymakamı Adem Ünal ve üreticiler dahi katıldı.

Toplam 7 ilde uygulanan yerli ve milli tür birleşikgillerden tohumlarının yaygınlaştırılması projesinde ana hattı Türkiye’ye ilgili olan, uzun yıllar sonunda yerli gen hatları kullanılarak ıslah edilen yerli ve milli hibrit birleşikgillerden tohumlarının yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Tekirdağ’bile yüzde 75 Bakanlık hibeli 3 farklı yerli tohum, 380 rençber ailesine toplam 3 1000 kilogram dağıtıldı. Dağıtılan yerli tohumlar 10 1000 dekar alanda ekildi. Saray ilçesinde 105 çiftçiye 530 kilogram tohum dağıtımı ile 1000 300 dekar alanda birleşikgillerden ekimi gerçekleşti.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.