Tamim İkbal, Uluslararası Kriketten Tekrar Emekli Olduğunu Duyurdu

amazing

New member

Bangladeş kriketinin gözüpek oyuncusu Tamim İkbal, uluslararası kriketten emekli olduğunu duyurdu ve bu, oyundan ikinci kez uzaklaştığı anlamına geliyor. İlk emekliliği Temmuz 2023'te duygusal bir basın toplantısı sırasında gerçekleşti; bu kararı, Bangladeş'in o zamanki başbakanı Şeyh Hasina'nın müdahalesinden sonra 24 saat içinde tersine çevirdi. Tamim son kararını Çarşamba günü Sylhet'te Bangladeş seçicilerine duyurdu. Gazi Eşref Hossain liderliğindeki seçim panelinin kendisini yaklaşan Şampiyonlar Kupası için geri dönmeye çağırmasına rağmen Tamim, emekli olma niyetini yineledi. Kaptan Najmul Hossain Shanto da dahil olmak üzere takım arkadaşlarından bazıları ondan yeniden düşünmesini talep etse de Tamim düşünmek için ek bir gün daha harcadı ancak sonuçta kararında ısrar etti.

ESPNcricinfo'nun aktardığına göre Facebook'ta “Uzun süredir uluslararası kriketten uzak kaldım” diye yazdı.

“Bu mesafe kalacak. Uluslararası kriketteki dönemim sona erdi. Bunu uzun zamandır düşünüyordum. Şampiyonlar Kupası gibi büyük bir organizasyon yaklaşırken kimsenin dikkatinin odağı olmak istemiyorum. Bu da takımın konsantrasyonunu kaybetmesine yol açabilir, elbette bunun olmasını da daha önce istemedim” diye ekledi.

Gönderide, “Kaptan Najmul Hossain Shanto içtenlikle takıma dönmemi istedi. Seçim komitesiyle de görüşmeler yapıldı. Beni hâlâ takımda gördükleri için onlara minnettarım. Ancak kendi kalbimin sesini dinledim.” .

Şampiyonlar Kupası kadro duyuruları için son tarih 12 Ocak olarak belirlenirken, Bangladeş Kriket Kurulu (BCB), Tamim'in kararı için son ana kadar beklemeye hazırdı. Etkileyici yerli formu onu çekişmede tutmuştu. Uluslararası sahneden ayrıldığından beri yerel kriket alanında aktif olan Barishal'i 2024 BPL'de zafere taşıdı ve 'Turnuvanın Oyuncusu' ödülünü kazandı. Ayrıca Dhaka Premier Ligi'nde de takdire şayan bir performans sergiledi ve ardından NCL T20'lerde ve devam eden BPL sezonunda tutarlı koşular yaptı.

Ancak Tamim, BCB'nin kendi yanıtına yönelik uzun süreli beklentisini reddetti ve 2024 için merkezi sözleşmelerden zaten çekildiğini ve uluslararası kriket değerlendirmelerinden çekildiğinin sinyalini verdiği için bunu “gereksiz” olarak nitelendirdi.

“Uluslararası krikete geri dönmek istemediğim için uzun zaman önce kendimi BCB'nin merkezi sözleşmesinden çıkardım” diye yazdı.

“Birçok kişi benim konuyu askıda bıraktığımı söyledi. Neden kimse artık BCB'nin sözleşmeli listesinde yer almayan bir kriketçiyi tartışsın ki? Ben bir yıldan fazla bir süre önce kendi isteğimle istifa ettim” dedi.

Gönderide, “Bundan sonra bile gereksiz tartışmalar oldu. Emekli olma veya oynamaya devam etme kararı bir kriketçinin veya herhangi bir profesyonel sporcunun hakkıdır. Kendime zaman verdim. Artık zamanın geldiğini hissediyorum.”

Bu makalede bahsedilen konular