T20 Dünya Kupası: Heyecan eksikliği ABD'de ılık bir oluşuma yol açıyor

amazing

New member

1994 yılı, FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan ABD'nin futbolla (Amerika'da futbol adı verilen) bağlantısının şekillenmesinde önemli bir rol oynadı. Etkinlik, sporun Amerikan kültürüne girmesinde önemli bir katalizör görevi gördü. Şimdi, otuz yıl sonra, Erkekler T20 Dünya Kupası için bir kez daha ABD seçildi ve bu da ülkede ilk kez büyük bir kriket etkinliğinin düzenlendiğini gösteriyor. Ev sahipleri turnuvaya, Grand Prairie Stadyumu'nda Kanada ile karşılaşarak başlayacak ve ABD, yarışmanın 16 maçına ev sahipliği yapacak.

Paydaşlar uzun süredir basketbol, beyzbol, atletizm etkinlikleri, futbol ve yüzme gibi sporların hakim olduğu ABD'de kriketin popülerlik kazanmasını diliyordu. Ancak birçok kişi Erkekler T20 Dünya Kupası'nın kriketin kazançlı ABD pazarına girmesine yardımcı olduğunu düşünüyor.

Geçtiğimiz yıl, Temmuz ayında ikinci sezonuna hazırlanan Major League Cricket (MLC) piyasaya sürüldü. Ayrıca kriketin 2028 Los Angeles Olimpiyatlarına dahil edilmesi, sporun Amerikan pazarını kıracağına dair işaretlerin olduğu anlamına geliyor.

“ABD'nin (2021'de) T20 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacağı duyurulduğunda çok heyecanlandım ve sonunda bir Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabileceğimizi hissettim çünkü ABD Kriketinde ufak gelişmeler oldu. Dallas'ta yazılım geliştiricisi olarak çalışan ateşli bir kriket hayranı Prasanna Balakrishnan, Cumartesi günü IANS'a şöyle konuştu: Büyük ve Küçük Liglerin yanı sıra U11, U13, U15 kategorisindeki turnuvalar ülkenin her yerinde gerçekleşiyor.

“Çok fazla maç oldu ve bazılarında hakemlik bile yaptım. “Oyunun heyecan seviyelerinin inanılmaz olduğunu görmek” dedi.

Yarışma yaklaşırken, New York'un ünlü Times Square arenasında reklamları görünürken, New York'taki Rockefeller Center Binası da turnuva grafitileriyle aydınlatılıyor. Rohit Sharma ve Bangladeş kaptanı Najmul Hossain Shanto ile NBA Finalleri işbirliği yapıldı ve 'Günaydın Amerika' programında turnuva elçisi Yuvraj Singh göründü.

Onun dışında ülkede turnuvaya dair çok az ses var. ABD-Kanada açılış maçının biletleri tamamen tükenmedi ve 9 Haziran'da New York'ta heyecanla beklenen Hindistan-Pakistan maçı için özellikle Diamond Club, Corner Clubs ve Premium Club Lounge (Kuzey) bölümleri için biletler hala mevcut.

“Hindistan'la karşılaştırıldığında burada Dünya Kupası'nın yeterince konuşulduğunu düşünmüyorum çünkü çok fazla pazarlanmadı. Yapım açısından çok daha fazlasını yapabileceklerini düşünüyorum. Ancak turnuva ilerledikçe ilginin artacağını umuyorum. “Bölgeler arasında veya havalimanları üzerinden seyahat ettiğinizde çok fazla vızıltı ya da istifçilik olmuyor.” dedi Prasanna Balakrishnan.

“Dünya Kupası gibi büyük bir etkinliğe ev sahipliği yapan bir ülkenin havaalanından geçtiğinizde, orada bununla ilgili panolar veya başka tabelalar görürsünüz. Ancak turnuva için seyahat eden insanlardan X (eski adıyla Twitter) paylaşımları aracılığıyla bu konuda pek bir şey olmadığını gördüm” dedi. “ABD'deki turnuva promosyonları burada ve oradaydı. “İyi bir seviyedeydi ama o kadar da değil çünkü buradaki ve diğer yerlerdeki Asya nüfusu dışında fazla bir rakama ulaşıp ulaşmadığından emin değilim.”

Etkinlikte hazır bulunacak olan Prasanna, “Dallas, New York ve Florida'da ABD, Kanada ve Nepal maçları da dahil olmak üzere birkaç iyi maç olduğu ve bunların nasıl karşılandığını zaman gösterecek” diye ekliyor. Hindistan'ın New York ve Florida'daki tüm lig maçlarını izleyebileceğiniz stadyum.

Aynı zamanda şaşırtıcı olan şey, USA Cricket'in bu haftanın başlarında yaptığı bir açıklamada, taraftarların artık ev sahibi ekibin iç sahadaki üç maçı için (Hindistan'a karşı olan hariç) %25'lik dikkate değer bir indirimle bilet alabileceklerini söylemesiydi. Bu hamle, turnuvaya yönelik ilgi eksikliğinin, maçlar için stadyumlarda boş koltukların oluşmasına yol açacağının sinyalini veriyor.

“İlk parti bilet satışı başladığında koltuk seçmemize izin vermediler. Mesela standart, premium, VIP gibi belirli kategorileri seçmemize izin verdiler. Ancak ondan sonra bize birkaç koltuk açtılar. “Tükendiklerini sanıyorduk ama öyle olmadı.”

“Biletlerin tükendiğini söyleyerek halkı kandırmak istemediğiniz için biletlemede biraz uyumsuzluk vardı. Ancak biletler gerçekten tükenmediğinde, onları daha sonra daha düşük bir fiyata açarsınız ki bu da iyi bir imaj sağlamaz,” diye belirtti Prasanna.

Kriketin ABD'deki varlığını genişletmek amacıyla, turnuvanın kriketle ilgilenmeyen yerel halkın da ilgisini çekmesi gerekiyor. Bununla birlikte, ABD'deki T20 Dünya Kupası'nı çevreleyen bunaltıcı heyecan kesinlikle başarıya katkıda bulunmuyor.

“ABD'de kriket konusunda meraklı insanlar var, tıpkı yerel halkın geçen yıl Dallas'ta Major League Cricket (MLC) maçlarını izlemeye gelip oyunu bilmek ve öğrenmekle ilgilenen insanlar gibi. “Geçen sene MLC maçlarında oturduğum tribünlerden birinde insanlar istekli bir şekilde bunun geniş mi yoksa topsuz mu olduğunu ve formatları vs. soruyordu.”

“Bazıları için oyun hakkında yeterli bilgi var ancak şehirleri ayağa kaldıracak kadar tanıtım yapılmadı. Mesela bazı yerlerde 'T20 Dünya Kupası geliyor, biletlerinizi resmi siteden alın' yazan pankartlar var. Ama ben bir Hint takımı taraftarı olarak %100 heyecanlıyım ve hadi Hindistan'a gidelim,” diye tamamladı Prasanna.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular