Sri Lanka’nın Yeni Kaptanı Kusal Mendis ‘Kişisel Zayıflığı’ Fethetmeye Söz Verdi

amazing

New member
Kusal Mendis Pazartesi günü Sri Lanka’nın Avustralya ile karşılaşmasında 115. ODI’sinde oynayacak.© AFP

Sri Lanka’nın yeni kaptanı Kusal Mendis, Pazar günü Kriket Dünya Kupası’nda kendisini hastaneye kaldıran “kişisel zayıflığını” yeneceğine söz verdi. Mendis, ülkesinin maraton koşucusu; Güney Afrika ve Pakistan’a karşı aldığı iki yenilgide 76 ve 122 puan aldı. 28 yaşındaki oyuncu aynı zamanda takımın kalecisi ve Dusan Shanaka’nın turnuvanın geri kalanında sakatlığı sonrasında kaptanlık görevini üstleniyor. Mendis’in çabaları sonuç verdi; Pakistan geçen hafta Haydarabad’da onları yenmek için 344 kişiyi kovalamadan önce, kırışıkta uzun süre kaldığı süre boyunca kramplar geçirdikten sonra hastanede tedaviye ihtiyaç duydu.

Mendis Pazar günü yaptığı açıklamada, “Buradaki her maç sırasındaki yoğun sıcaklık zorluydu. Vuruşumdan sonra kramplar yaşadığım için gerçekten pişmanım.” dedi.

“Sanırım sahaya çıkabilseydim daha fazlasını başarabilirdik. Bu, beklemediğim kişisel bir zayıflıktı.

“Bunun aşırı eforun bir sonucu olduğunu düşünüyorum. Bunun gelecekte olmaması için önlemler alacağım.”

Mendis, Pazartesi günü Avustralya’ya karşı 115. ODI maçında oynayacak ve her iki takım da turnuvadaki ilk galibiyetini almaya çalışacak.

Sri Lanka, Güney Afrika’ya karşı 326 ve Pakistan maçında 344 sayı atarak hiçbir sorun yaşamadı.

Ne yazık ki 1996 şampiyonları, Proteas’a 428’lik bir Dünya Kupası rekoru verirken, Pakistan’ın altı kaleyle kazanma çabası turnuva tarihindeki en başarılı kovalamacaydı.

Mendis, “Avustralya iki maç kaybetti ve biz de son maçlarımızda iki yenilgiyle karşılaştık” diye ekledi.

“Bunu olumlu bir durum olarak değerlendiriyorum. Aldığımız iki yenilgiyi de hesaba kattığımızda takdire şayan bir performans sergiliyoruz.

“Vuruş birimi olarak onlardan daha iyi olduğumuzu düşünüyorum.”

(Bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak yayından otomatik olarak oluşturulmuştur.)

Bu makalede bahsedilen konular