“Spin Var Ama…”: Axar Patel'in İngiltere'ye Karşı İlk Testinde Sahadaki Dürüst Kararı

amazing

New member
Haydarabad:

Yashasvi Jaiswal'in eğlenceli yenilmezlik 76'sının en iyi yanı, Hindistan'ın sol kol yavaş atıcısı Axar Patel'in ilk Testte açılış günü oyununun ardından hesapladığı gibi, İngiltere'nin spinner üçlüsünü tamamen sarsma şekliydi. Jaiswal'in 70 topluk hücumunu kullanan Hindistan, açılış gününü 1'e 119'la kapatırken, İngiltere'nin toplam 246 ilk vuruşuna yanıt verdi. Gün sonrası basın toplantısında Axar, “Yashasvi'nin vuruş tarzından keyif aldık ve topaçları daha ilk baştan ele aldı. Onları erkenden rahatsız etmek çok iyiydi” dedi. Jaiswal, maça kendini kabul ettirmek için Hindistan'ın ilk vuruşunun ikinci devresinde İngiltere'nin sol kol spinneri Tom Hartley'i iki altılıyla mağlup etti.

Ancak Axar'ın kendisi de Hindistan'ın o günkü hücumunda Jonny Bairstow ve Ben Foakes'in kalelerini çalarak önemsiz olmayan bir rol oynadı.

30 yaşındaki oyuncu, yalnızca kıdemli ortaklar Ravichandran Ashwin ve Ravindra Jadeja'yı tamamlamaya çalıştığını söyledi.

“Son sınıflar Ash ve Jaddu bhai'den çok şey öğrendim. Onlar ortak bowling oynarken ben de oyunu kendi tarafımdan kontrol etmeye çalışıyordum. Wicket alıyorlardı, bu yüzden wicket almayı düşünmüyordum” dedi.

“Üç spinner oynuyorsanız içlerinden birinin daha az sayıda over alacağını biliyorum. Ayrıca bana wicket'te neler olduğunu ve ne yapmam gerektiğini anlatıyorlardı. Onlarla bowling oynamak bir ayrıcalık” dedi Axar.

Gujarat atıcısı, Bairstow'un, kırışıklığın geniş kısmından fırlatılan ve kütüklere açıyla çarpan bir atış mücevheri attıktan sonra kovulmasından özellikle memnun oldu.

“Bu atış gerçekten iyi sonuç verdi. Eğer oradan dönerse harika olur diye konuşuyorduk çünkü garip top dönüyordu. Bairstow, lbw'den kaçınmak için dördüncü kalede duruş sergiledi.” “Bu yüzden kütüklere bowling oynamayı düşündüm çünkü kütüklere yakın birkaç atış yaptı. Plan buydu ve oradan dönen plan iyiydi ve benim kutlamamı görürdünüz” diye ekledi.

İngiliz vurucuları Hintli spinner'ları etkisiz hale getirmeye çalışırken birçok kez ters tarama kullandılar ve Axar, rakiplerin hücum zihniyetinin wicket alma şansını açığa çıkardığını söyledi.

“Kaptanla onların süpürme ve ters süpürme oynadıklarını konuşuyordum ve ters süpürmelerin nereye gittiğine bakıyorduk. Bu yüzden noktayı (saha oyuncusunu) biraz geride yerleştirdik.

“Bunu takım toplantısında konuşmuştuk ve bunun için bir planımız vardı. Atak yapmak istemeleri ve onları dışarı çıkarma şansının olması iyi bir şey” dedi.

Axar, RGI Stadyum sahasında endişe verici bir durumun yaşanmadığını ve Hintli bowling oyuncusunun İngiltere'yi 246 sayıyla mağlup etmesinin iyi bir çaba olduğunu söyledi.

Vurucuların ikinci günde daha uzun süre oynayacağını ve takımın avantajını daha da güçlendireceğini umuyordu.

“Dönme var ama wicket yavaş ve bunları 246 ile sınırlamakla iyi yaptığımızı biliyoruz. Top atıştan sonra yavaşladığı için buna uyum sağlayabiliriz. Evet, vurucular için de biraz zorlayıcı ama eğer “İyi vuruş yaparsan burada koşu yapabilirsin” diye bitirdi.

Bu makalede bahsedilen konular