“Sizin İçin Bedava Hediye Yok”: Sunil Gavaskar, 1983 Dünya Kupası Finalinde Batı Hint Adaları Yıldızıyla Yaptığı İlginç Sohbeti Anımsıyor

amazing

New member
Efsanevi Hintli kriket takımı vurucusu Sunil Gavaskar, Batı Hint Adaları’na karşı oynanan 1983 Dünya Kupası finalinden ilginç bir hikayeyi hatırladı. Hindistan, Lord’s’taki finalde Batı Hint Adaları’nı 43 koşuyla mağlup etti ve bu, efsanevi zaferin 40. yıl dönümü. Finaldeki Hindistan ekibi üyeleri, Adani Group’un Cumartesi günü Adani Day’de başlattığı ‘Jeetenge Hum’ kampanyası sırasında bir araya geldi. Gavaskar, aynı zamanda İngiliz ilçe tarafı Somerset’te takım arkadaşı olan West Indies efsanesi Joel Garner ile olan etkileşiminden ve Garner’ın arkadaşlıkları nedeniyle ona bedava hediye vermeyeceğini nasıl açıkça belirttiğinden bahsetti.

“Bay (Joel) Garner, Somerset için oynadığımda ev arkadaşımdı. Bu yüzden her top burnumun yanından geçti, topa sopayla dokunamadım… Forvetsiz uca gittiğimde. Garner yanımdan geçiyor.Çünkü onunla aynı daireyi paylaşıyorum.Ona dedim ki – ‘Hey Bird, eski ev arkadaşın için indirimli bir taneye ne dersin?’ Sıfırdaydım. “Yok dostum! Sana bedava yok. Bu Dünya Kupası finali” dedi. Gavaskar, “Bedava almadım ve 2’ye çıktım” dedi.

Hindistan’da Kriket Kontrol Kurulu’nun (BCCI) şu anki başkanı ve çok yönlü yıldız Roger Binny, 18 kafa derisi ile turnuvanın wicket alma listelerinin zirvesinde yer aldı. Dünya Kupası kazanan takım, kararlılık ve takım ruhuyla dolu inanılmaz bir yolculuktu. Birlikte, mevcut oyuncularımızın gıpta ile bakılan kupayı geri getirme potansiyeline inanıyoruz. Hayranlar olarak birleşelim ve onlara tarih yazmaları için ilham verelim!”

Bu vesileyle, bazı oyuncular turnuvadan en sevdikleri anları da hatırladılar.

Yarı finalde elli maç kazandıran çok yönlü oyuncu Sandeep Patil, İngiltere’ye karşı oynanan yarı final gününün (22 Haziran) annesinin doğum gününe de denk geldiğini hatırladı.

“Yarı final günü rahmetli annemin de doğum günüydü. Benden hayatında hiçbir şey istemediğini ama kupayı benim kazanmamı istediğini söyledi. Bob Willis veya Bob Willis fark etmez dedim kendi kendime. babası (gülüyor), onları parçalayacaktım” dedi Patil.

Sandeep, Jimmy (Mohinder Amarnath) ve Yashpal Sharma arasındaki bir ortaklığın Hindistan’ın yarı finaldeki galibiyetinde etkili olduğunu hatırladı.

Finalde maç kazandıran kaleyi alan Mohinder Amarnath, unutulmaz galibiyetin hatırası olarak kaleyi almak için koştuğunda, kalenin o kadar zemine saplanıp kalamayacağını da açıkladı.

“Ama dünya şampiyonu olduğumuz için çok mutluydum. Küçük kapıları boşverin, bizim için Dünya Kupası’nı kazanmaktan daha büyük olamazdı” diye ekledi.

(ANI girişleriyle)

Bu yazıda bahsedilen konular