Shahid Afridi liderliğindeki Panel, Babar Azam’ın “Kaptan Olarak Değiştirilmesini” İstiyor: Najam Sethi

amazing

New member
Babar Azam’ın fotoğrafı.© AFP

PCB yönetim komitesi başkanı Najam Sethi, Shahid Afridi liderliğindeki geçici seçim panelinin başlangıçta kaptan olarak Babar Azam’ı değiştirmek istediğini açıkladı. Ancak panel üyelerinin rollerini üstlenir üstlenmez fikirlerini değiştirdiklerini de sözlerine ekledi. PCB, geçen yıl Aralık ayında bir dizi değişiklik geçirdi. Najam Sethi’nin daha sonra görevleri devralmasıyla o zamanki başkan Ramiz Raja’nın görevinden alınmasını içeriyordu. Bu arada PCB, Shahid Afridi’yi Yeni Zelanda’ya karşı iç saha serisi için Ulusal Seçim Komitesi başkanı olarak atadı.

Afridi, yine çok yönlü eski Abdul Razzaq ve Rao Iftikhar Anjum’dan oluşan dört üyeli bir panele liderlik ederken, toplantıyı düzenleyen kişi olarak Haroon Rashid seçildi.

Cricket Pakistan’ın aktardığına göre Sethi bir YouTube kanalına konuşurken, “Bunu tekrar tekrar söylüyorum. (Kaptanı değiştirmek) gibi kararları kendim almıyorum. Güvendiğim insanlardan tavsiye alıyorum,” dedi.

“Göreve geldiğimizde geçici bir seçim komitesi oluşturduk. Seçiciler gelmeden önce bize bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini ve kaptan olarak Babar’ın da değiştirilmesi gerektiğini söylediler. Ancak atanır atanmaz atanırlar. Babar’ı değiştirmeye gerek yok dediler, ben de onlara fikrinizi değiştirmeye hakkınız olduğunu söyledim.”

Daha önce Afridi, PCB’nin ulusal kriket takımının baş seçicisi olarak görev süresini uzatmakla ilgilendiğini, ancak “başka taahhütleri” olduğu için rolüne devam edemeyeceğini açıklamıştı.

Bu yazıda bahsedilen konular