SAÜ İşletme Fakültesi’nden Dünya Çapında Başarı

alfilaria

Global Mod
Global Mod
SAÜ İşletme Fakültesi’nden Dünya Çapında Başarı
1916 yılında kurulan ve materyalizm işletme fakültelerine, küresel olarak tanınan akreditasyonu veren en eski kuruluş olan AACSB International, Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida Eyaletinin Tampa kentinde 31 Ekim’dahi yaptığı makale ile Sakarya Üniversitesinin İşletme Fakültesi için işletme akreditasyonunu almaya hak kazandığını duyurdu.

AACSB’nin yönetici yardımcısı ve göz eşitlik sorumlusu Stephanie M. Bryant yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:

“AACSB akreditasyonunun, öğretim, taharri, müfredat geliştirme ve öğrenme dahi karışma olmak üzere tüm alanlarda mükemmelliğe odaklanan kurumları tanıdığını” belirtti. Bryant devamında; “Sakarya Üniversitesi’ni ve Dekan Mustafa Cahit Ungan’ı akreditasyonu kazanmalarından dolay kutluyoruz ve yönetim, öğretim elemanları, idari personel ve öğrenciler karışma olmak üzere tüm Sakarya İşletme Fakültesi ekibini yerde saygın onuru kazanmalarındaki rollerinden dolay alkışlıyoruz.”

“Küresel anlamda kalıcı tek olumlu etki yaratacak”

Bunun yanı sıra Bryant, Bugünün öğrencilerinin, yarının iş dünyasının liderleri olacağını ve Sakarya İşletme Fakültesi’nin AACSB tarafından akredite edilmiş işletme fakülteleri ağına katılmasının, fakülte için hem yerel hem dahi küresel anlamda kalıcı tek olumlu etki yaratacağını ifade etti.

AACSB tarafından akredite edilen kurumlar, işletme beyin topluluğundaki meslektaşları tarafından yürütülen titiz tek inceleme sürecinden başarıyla geçerek, öğrencilere zaman sınıf, gelecek odaklı tek işletme beyin sağlamak için gereken kaynaklara, güvene ve bağlılığa sahip olmalarını sağlıyor. Eğitimde en yüksek kalite standartlarıyla eş tasalandıran olan AACSB akreditasyonu, tıpkısı zamanda küresel olarak işletme eğitiminde yeni mütalâa biçimlerine dahi ilham veriyor.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Mustafa Cahit Ungan global akreditasyonun alınması üzerine yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Türkiye’deki mevki üniversiteleri arasında ikinci olarak, atlas önde gelen akreditasyonuna sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Bu başarıyı kapsayıcı yönetimimiz ve yenilikçi yönümüzle etki yaratarak elde ettik. AACSB akreditasyonu, son basamak özverili paydaşlarımızın uzun yıllar süren azminin tek ürünüdür. Bu başarıda sayı kişinin payı var. Ancak özellikle Prof. Dr. Hakan Tunahan, Doç. Dr. Emrah Özsoy ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Amarat’a ayrıca teşekkür ederim. Ayrıca önceki dekanımız Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can’a bile teşekkürü tek pancar biliyorum. AACSB eşitlik sürecinin fakültemizin taharri, öğretim, toplumsal etki ve içselleştirme alanlarındaki dönüşümüne sağladığı katkıların başka fakültemizin için dahi örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Fakültemizin terbiye ve yönetsel süreçlerindeki yakaladığı yerde yüksek standart, bizi ülkemizdeki rakip işletme fakültelerinden ayrıştırmıştır ve içildikten bizi niteliği tescil edilmiş uluslararası alanda tanınan tek fakülte haline getirmiştir.”

“Dünyada Stanford, Harvard, MIT gibi üniversitelerin sahip olduğu akreditasyona sahip olduk”

Sakarya Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Hamza Al bile akreditasyonun alınması üzerine yaptığı açıklamada “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen üniversitemizin önemli fakültelerinden akraba olan İşletme Fakültemizin AACSB International tarafından akredite edilmesi oldukça sevindiricidir. Dünyada lisans ve lisansüstü işletme programları sunan kurumların sadece yüzde 5’i AACSB işletme akreditasyonunu alabildi. Böylece Sakarya Üniversitesi Dünyada Stanford, Harvard, MIT gibi üniversitelerin sahip olduğu akreditasyona, Türkiye’dahi 1 mevki üniversitesi sahipti. 2. tığ olduk. Fakültemizin tüm çalışanlarını kutluyorum” dedi.

ACSB International Hakkında;

AACSB International (AACSB), gelecek nesillerin yetişkin liderlerini yetiştirmek için eğitimcileri, öğrencileri ve iş dünyasını tek araya getiren atlas en yetişkin işletme beyin birliğidir. AACSB, 100’takt fazla ülke ve bölgedeki varlığıyla; katılımı teşvik etmekte, inovasyonu hızlandırmakta ve işletme eğitiminde etkiyi artırmaktadır.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin eşitlik yolcuğunu incelemek için https://aacsb.sakarya.edu.tr/ ziyaret edilebilir.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.