Sarfaraz Han Neden 97 Numaralı Formayı Giyiyor? Peder Naushad Duygusal Sebebini Açıkladı

amazing

New member

Sarfaraz Khan, İngiltere'ye karşı üçüncü Testin ilk vuruşunda hızlı bir 62 sayı atarak Hint kriket takımı için unutulmaz bir başlangıç yaptı. Mumbai'den gelen yetenekli vurucu sadece 48 topta 50 koşu sınırına ulaştı ve onu Bağımsızlık sonrası dönemde Hindistan'ın en hızlı yarım centurion'a ilk kez katılan oyuncusu yaptı. Sarfaraz Khan'ın uluslararası ilk maçı hem kriket oyuncusu hem de ailesi için duygusal bir an oldu. Sarfaraz, Anıl Kumble'dan Test şapkasını alırken babası Naushad'ın gözyaşlarını sildiği görüldü.

Test karşılaşmasında Sarfaraz 2 numaralı formayı giydi. 97. Aaj Tak ile yaptığı röportajda Naushad, yakın zamanda U19 Dünya Kupası'nda Hindistan adına forma giyen Sarfaraz ve küçük kardeşi Musheer Khan'ın 19 numaralı formayı giydiğini söyledi. 97 ona bir hediye olarak. Telaffuzu – nau (dokuz) ve saat (yedi) – genel olarak ismine benziyor.

Bir T-shirt'ün üzerine bir tane daha koydum, numara hai naa, vo Nau (9) aur Saat (7) hai. Aslında, vo mera he naam hai. Hintçe mein aap usko Nau (9) aur Saat (7) padh sakte hai. Toh aisa lagta hai ki bass wahi gaye hai aur ana duruş liya hoon. Ana iss tarike se chauke maar raha hoon, chakke maar raha hoon” dedi Naushad.

Yıllarca yerli kriket oynadıktan sonra Sarfaraz'ın kariyerindeki en büyük an, perşembe günü efsanevi Anıl Kumble'ın elinden Hindistan şapkasını almasıyla geldi. Ancak maç başlamadan önce Hindistan kaptanı Rohit Sharma bile Sarfaz'ın, oğlunun Hindistan'ı temsil etme hayalini gerçekleştirmesine eşlik eden babasıyla yürek ısıtan bir sohbet gerçekleştirdi.

Hindistan Kriket Kontrol Kurulu (BCCI) tarafından paylaşılan bir Haberda Rohit'in, Sarfaraz'ın babasını tebrik ettiği ve aynı zamanda oğlunun profesyonel bir kriket oyuncusu olmasına yardım etmek için yaptığı fedakarlıkları kabul ettiği duyuldu.

Rohit Haberda, “Herkes sizin ne yaptığınızı, Sarfaraz için ne kadar fedakarlık ve sıkı çalışma yaptığınızı biliyor. Her ikinizi de çok tebrik ediyorum” dedi.

Sarfaraz'ın babası daha sonra Rohit'e, “Dhyan rakhana sarfaraz ka sir (Lütfen Sarfaraz'a dikkat edin efendim”) dedi. Hintli kaptan, her zaman söylediği gibi “Arrey Bilkul Bilkul (kesinlikle)” cevabıyla alçakgönüllü davrandı.

Sarfaraz'ın sıkı çalışması, ilk maçında altıncı sırada yer alırken 66 topun 62'sini şık bir şekilde parçaladığında meyvesini verdi. Parlak bir vuruş gösterisi sergiledi ve büyük bir skor elde etmek için rotasına baktı.

Ancak, orta sahadaki çok yönlü yıldız Ravindra Jadeja ile olan yanlış iletişim, forvet olmayan tarafta Mark Wood tarafından geride bırakıldığı için ilk muhteşem vuruşlarını yarıda kesti. Her iki vurucu da 77 turluk bir ortaklık kuruyor.

Bu makalede bahsedilen konular