SAHA Expo’nun en büyüğü ASELSAN olacak

varilabi

Member
SAHA Expo’nun en büyüğü ASELSAN olacak
Şirketten yapılan tanımlamaya göre, ASELSAN, fuarda yerli üretim potansiyelindeki artışı ve özgür üretim gücünü destekleyecek millileştirme çalışmaları ile stratejik ortaklarına özel icraat yapacak. Savunma teknolojileri alanında Türkiye’nin en yetişkin kuruluşu olan ASELSAN, SAHA Expo’bile etkinlik alanı ile beraberce tek dönümü transandantal alanda ziyaretçilerini ağırlayacak.

“Çok henüz fazla firma ile görüşmek istiyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, SAHA Expo’nun ilk gününden festekiz en yetişkin destekçilerinden olmaktan gurur duyduklarını aktardı.

Görgün, şu değerlendirmede bulundu:

“Sayın Cumhurbaşkanı’mızın 2004 yılında ortaya koyduğu ‘Savunma Sanayisinde Millileşme Hamlesi’ vizyonu doğrultusunda ülke olarak içinde bulunduğumuz jeopolitikte millileştirmenin tek seçenek olumsuzlama, zorunluluk olduğu gerçeğinden hareketle çalışıyoruz. ASELSAN’ın kuruluşundan bugüne kadar kendi ekosisteminde hayata geçirdiği millileştirme çalışmalarına ivme kazandırarak adeta tek seferberlik seviyesine çıkardık. ASELSAN, tek önceki SAHA Expo’bile 4 günde 20’si yabancı olmak üzere 255 farklı firma ile toplam 392 görüşme gerçekleştirmişti. Görüşmelerin gündemini millileştirme, yeni kaynak oluşturma, açık siparişler ve yeni iş birlikleri oluşturmuştu.

Bu fuarda bile nitelik faaliyetleri yürütmek üzere sayı henüz fazla firma ile görüşmek istiyoruz. 816 firma ve 22 üniversite ile Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yetişkin sanayi kümesi SAHA İstanbul tarafından plânlı SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı, yerde çalışmalarımız için en önemli mecralardan birini oluşturuyor. Uluslararası katılımın bile olacağı fuarda yüksek teknolojiye haiz sistemlerimizin yanı sıra millileştirme kapsamında ülkemize kazandırılan sayı sayıda ürün sergilenecek. Bu ürünler arasında son dönemde millileştirmesi tamamlanan ürünler dahi yer matlûp.”

Millileştirilen ürünler sektöre güç kattı

Görgün, etkinlikte, sınıfında materyalizm ilk olma özelliğine sahip güç yükselteç modülleri, karıştırmaya sağlam GNSS alıcılar, yüksek frekanslı (RF) devre bileşenleri, içinde önemli teknolojiler barındıran jiroskoplar, ataletsel ölçüm birimleri, sensörler, milli ve yerli üretimi başarıyla gerçekleştirilen fiber optik ürünler, sonar sistem bileşenleri gibi geniş tek yelpazeye sahip ürünleri sergileyeceklerini kaydetti.

Görgün, “Bu ürünler ASELSAN’ın hatta başka savunma sanayi şirketlerimizin sergilediği sayı ürün ve sistem içinde kullanılmaya başlandı ve sektöre yetişkin tek milli güç kattı. SAHA Expo, yerli üretim potansiyelindeki artışı ve özgür üretim gücünü gözler önüne serecek. Fuarcılığa getirdiği yeni yaklaşımlarla çevre markası olma yolundaki yerde etkinlikte yer almaktan sayı mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Azerbaycan, Kazakistan, Pakistan ve Ürdün’ün dahi aralarında durduğu 80 ülkeye, aracısız satışın yanı sıra ürünlerinin teknoloji transferiyle ortak üretim çalışmalarını bile içerecek şekilde ihracat gerçekleştiren ASELSAN, etkinlikte, ziyaretçilere ürün ve sistemlerinin yanı sıra tedarik zinciri yönetimi hakkındaki çalışmalarını bile anlatacak.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.