Rusya gazı katıca Alman meclisinde kaloriferler kapandı: Vekiller isyan etti

Emekli

New member
Rusya gazı katıca Alman meclisinde kaloriferler kapandı: Vekiller isyan ettiRusya Ukrayna savaşının akabinde Avrupa’da güç krizi gündeme oturdu. Birfazlaca Avrupa ülkesinde kışın sıkıntı geçeceğine dair kaygılar arttı. Yükselen güç meblağlarına karşı alınan tasarruf tedbirleri, Alman meclisine de yansıdı.

18 derece sonu getirildi

Almanya Federal Parlamentosu Bundestag’da kaloriferlere 18 derece hududu getirildi. Bunun üzerine birfazlaca milletvekili üşüdükleri sebebi öne sürülerek durumdan şikayetçi oldu. Öte yandan birtakım milletvekillerinin ofislerinin de buz üzere olduğu ve hastalık riski yaşadıkları açıklandı.

Yapılan son parlamento oturumlarında palto ve atkılarla katılan milletvekilleri gündem oldu.

Parlamento işleyişi aksıyor

Yeşiller Partisi’nden milletvekili Renate Kuenast, “Ofiste ceketle oturuyorum ve daima hareket ediyorum ancak bir daha de dondum.” dedi.

Kuenast, birfazlaca milletvekilinin hastalanması niçiniyle parlamento işleyişinin aksayabileceği ikazında bulundu.

Tasarruf önlemleri

Ülkede birfazlaca kamu tesisinde ısıtma aygıtları kısıldı, meydanlarda aydınlatmalar azaltıldı, sokak ışıkları kapandı.

Hükümet temsilcilerinin halka “Çorap ve hırka giyin, süratli duş alın” ihtarları ülkede tartışma yaratmıştı.