Rugby, yeni İtalyan teknik direktör Gonzalo Quesada: “Ayaklarınızla farklı bir İtalya düşünüyorum”

amazing

New member
“Tekme atmak.” “Geçmek.” “Sağ”. “Sol”. Ragbi Azzurri'si İtalyanca konuşmaya geri döndü. Çünkü ragbi İngiliz kökenlidir, kabul ediyorum: ama Kieran Crowley sadece İngilizce iletişim kurduk. Gonzalo Quesada Oval milli takımın yeni antrenörü (49 yaşında), dilimizi hızlı bir şekilde öğrendi: Arjantinli, bu onun için Yeni Zelanda antrenörüne göre daha kolay olmuş olmalı, ama bu iyi bir işaret gibi görünüyor. “Kimlik de böyle inşa edilir”. Six Nations'ın başlamasına 3 hafta kaldı. Son Dünya Kupası'nda All Blacks ve Fransız ev sahibi takımla alınan iki ağır yenilginin ardından yeni bir İtalya doğuyor. Amaç, sonbahardaki aksiliklerden önce, son sezonlarda seyirciyi geri kazanan sezon kadar muhteşem olması. Ve nihayet rekabetçi, kazanan.

Bu kadar hayal kırıklığından sonra güvenilecek bir şey var mı?

“Fazla zamanımız yok, takvim bizi gerçekçi olmaya zorluyor. Zorlu bir dönemin ardından güvenini yeniden kazanan, Dünya Kupası'nı üçüncü sırada tamamlayan İngiltere ile 3 Şubat'ta Olimpico'da başlıyoruz. Daha sonra yıllardır olağanüstü ragbi oynayan takımlarla yüzleşmek için İrlanda ve Fransa'ya gidiyoruz.”

Rugby, Üç Gül yeniden gelişiyor: Mülteci takımı geri döndü

kaydeden Massimo Calandri

11 Ocak 2024

Bildiri yok.

“Kendime çok güveniyorum ve net bir planım var: Oraya kademeli olarak ulaşacağız. Ancak hemen sağlam bir galibiyet alırsak ve 80 dakika boyunca etkili bir savunma yaparsak, bu turnuvada zaten sonuç almak hayal olmayacaktır.”

Geçtiğimiz günlerde Verona'daki ilk İtalya toplantısında belirli bir konu üzerinde çalıştı: aşırı risk almadan ve enerji israf etmeden sahanın kendi yarısını nasıl terk edebileceği.

“Önce onları ezberleyene kadar sonsuz sayıda desen gösteren bir videonun önüne koydum. Daha sonra geniş bir kapalı alanda onları şu hareketleri tekrarlamaya davet ettim: yavaş yürümek. O halde mümkün olan en yüksek hızda sahaya çıkın.”

Onlar anladı?

“Farkındalık önemlidir. Ve detaylara dikkat.”

Son sezonların muhteşem Italrugby'si genellikle kendi deneme çizgisinden bile cömert, inatçı atak girişimleriyle sonuçlandı.

“Tahmin edilebilir olmamalıyız. Farklı, yenilikçi bir ragbi önermemiz gerekiyor. Ve daha da tehlikeli. Uğraşması zor. Seçenekleri değiştirmemiz gerekecek.”

Takım ovali geçmişe göre daha fazla oynayacak.

“Dünyanın en iyi takımları bu şekilde en çok metre yapan takımlardır, istatistikler bunu açıkça söylüyor.”

Dünyanın her yerindeki eleştirmenleri heyecanlandıran hücum felsefesini korurken ayağını kullanmak, ne yapacağı belli olmayan Ange Capuozzo'yu serbest bıraktı.

“Amaç her zaman aynı yönde daha da ileri gitmektir. İyi eğlenceler, iyi eğlenceler. Ama sempati uyandırmakla ilgilenmiyorum: Rekabetçi olmak istiyorum. Eğlenceli bir oyunla gerçekleşirse daha da iyi olur.”

Ama önce kendimizi savunmaya ve sağlam bir top kazanmaya bağlamalıyız. Güçlü bir yakın dövüşe ihtiyacımız var. Fiziksel açıdan bakıldığında rakiplerimizi sahaya çıkarabilecek devlerden yoksunuz.

“Rugby sürekli bir değişimdir, ancak 30 yıl önce olduğu gibi takımın ilk 5 oyuncusu temel olmaya devam ediyor. Ne yazık ki sakatlığı nedeniyle yeni ameliyat olan Ferrari, Riccioni ve Lamb'e sahip olmayacağız. Beklenenden biraz erken de olsa genç oyuncuları deneyeceğiz. Çözümler bulacağız. Ve çok fazla disiplin gerektirecek. Her şey birbiriyle bağlantılı. Forvet antrenörü Andrea Moretti'yi gerçekten seviyorum.”

Michele Lamaro kaptanlık bandını bırakacak mı?

“Önce tüm çocukların kişiliklerini tanımam gerekiyor. Bu rolü 3-4 sporcudan oluşan bir “konsey”e devretmeyi göz ardı etmiyorum. Hangisi alternatif olabilecektir.”

Peki İtalyanlar nasıl ragbi oynuyor?

“Hareketin seviyesi beklediğimden daha yüksek ve haklı olarak iki gruba dayanıyor: Benetton güçlü, organize; Zebre büyüyor ve personeli oldukça yetkin. Federasyon iyi çalışıyor ve milli takım bir ada değil. Hepimiz birlikte büyüyebiliriz: Saldırarak ama akıllıca. Farklı, iddialı. Ve tahmin edilemez.”