Rugby, Quesada kendini tanıtıyor: “Benim İtalya’m her zaman atakta, ama daha sağduyulu”

amazing

New member
Hücumda hala muhteşem olacak, ancak savunmada daha mantıklı ve hücumda sağlam olacak bir Italrugby olacak: kendi 22 metrelik alanını terk etme konusunda daha az maceracı, daha “pragmatik” ve bu nedenle topu kaleye atmaya meyilli olacak. Rakibin sahanın yarısı. İşte İtalyan milli takımının yeni teknik direktörü Gonzalo Quesada (49): “Takımın mevcut felsefesini gerçekten seviyorum ve bunu değiştirmeyeceğim” diye söz veriyor, “çünkü hücum bu adamların DNA’sının bir parçası. Ancak maçları kazanmak için oyunun temellerinde güçlü olmanız gerekir: Kendi zamanımda karşı oynadığım Azzurri’yi de bulmak isterim – Quesada, Pumas’ın yarı yarıya oyuncusuydu ve 1999 Dünya Kupası’nın en skorer oyuncusuydu. . -, ölümcül mücadeleciler ve çok güçlü bir ileri pakete sahip”. “Şimdi amaç ortak bir oyun tanımlamak. Gençleri görmek, konuşmak, tüm kulüplerle iş birliği yapmak istiyorum. Aynı zamanda zorlu ve muhteşem bir maceraya hazırım.”

İngiltere ile ilk görüşme 3 Şubat’ta

Yeni İtalya’nın ilk karşılaşması Six Nations ile 3 Şubat’ta Roma’daki Olimpico’da Dünya Kupası’nı 3. sırada bitiren İngiltere’ye karşı oynanacak. “Maalesef yılın başında hazırlanmak için yalnızca birkaç günümüz ve çıkışa bir hafta kala zamanımız olacak. Uzun bir zaman değil, bu yüzden nasıl iyi yapacağımızı bildiğimiz şeylere odaklanmak ve sonra yavaş yavaş değiştirmek en iyisi”, diye açıklıyor Fransa All Blacks’le finale ulaşmadan önce takımın bir parçası olan teknik direktör. 2011 Dünya Kupası’nda Arjantin Jaguares takımına liderlik ederek mevcut Super15 finalinde Stade Français ile transalp şampiyonluğu kazandı.

“Çok yetenekli genç İtalyanlar var”

Quesada kendisini zaten iyi bir İtalyanca ile ifade ediyor ve bizimle 8 yıl geçirdikten sonra hala iletişim kurmak için İngilizce konuşan Kieran Crowley ile karşılaştırıldığında bu, ileriye doğru iyi bir adım. “İtalyan ragbi hakkında daha fazla bilgi edinmek için Kieran’la da konuşacağım. Ancak bu arada Sergio Parisse’den ve Castrogiovanni veya Dominguez gibi diğer Arjantin yerlilerinden bilgi istedim. Ve iki franchise’ı (Benetton, Zebre) yöneten Bortolami ve Roselli ile konuştum.” Bu yaz Güney Afrika’daydı ve burada 20’li yaş altılarımızın büyük turnuvasını takip etti. “Bazı çok yetenekli gençler var, iyi bir kadroya sahipler. Akademilerle iş halledildi”. Başlangıçta en önemli iki kulübe yakın olmak için Milano yakınlarında yaşayacak.

Yeni mavi kaptan mı? “Önce anlamam lazım”

Michele Lamaro’nun yeniden Italrugby’nin kaptanı olması pek mümkün görünmüyor. “Öncelikle ortak oyun kültürünü tanımlamalıyız: kim olduğumuzu ve nereye gitmek istediğimizi anlamalıyız. Takım liderleriyle çalışmam gerekiyor. Kaptanlık, sahadaki seçimlerimizin doğal bir sonucu olacaktır.” Profesyonelliği ve detaylara olan takıntılı ilgisi nedeniyle birçok kişinin onu “Anglo-Sakson” olarak tanımladığını söylüyor. “Fakat kalp ve tutku açısından ben İtalyanlara öğretecek hiçbir şeyim yok”. Tek başına geldi. “Mevcut mavi kadro çok iyi: bugün elimdekilere odaklanmayı tercih ediyorum, gelecekte herhangi bir eklemeye ihtiyaç olup olmayacağını göreceğiz”.

“Saldırmaya devam edeceğiz ama daha kararlı bir şekilde”

Başta İtalya olmak üzere Dünya Kupası’nın tüm maçlarını takip etti. “Yeni Zelanda ve Fransa’ya karşı oynadığım maçlarda çok acı çektim. Ancak son 2-3 sezonda milli takım büyük ilerleme kaydetti ve iyi maçlar çıkardı; çok önemli bir yeni nesle güvenebilir: Crowley ve grubunun yaptığı çalışmalara saygı duyuyorum, birçok şeyi korumamız gerekecek ve diğerlerinde gelişmek, en güçlü seviyede olmak.” İngiltere ve Güney Afrika’nın topa sahip olma takıntısı olmadan kazanabileceklerini gösterdiklerini söylüyor. İtalya, kendi savunmasından başlayarak en çok atak yapan takım: gelecekte biz daha somut olması gerekecek.”

Innocenti: “Quesada, ihtiyacımız olan teknik direktör”

İtalya, Roma’daki ‘Giulio Onesti’ Olimpiyat eğitim merkezindeki antrenmanlara geri dönecek. Fir başkanı Marzio Innocenti, üst düzey teknik direktör Daniele Pacini ile birlikte Quesada’da son dünya şampiyonası macerasından hâlâ pozitif bir dengeyle çıkan bir takım için doğru profili belirlediğini söylüyor. “İki buçuk yıl önce, Crowley güveni yeniden sağladı ve büyük zorluklarla sonuçlanan bir zamanda sonuç verdi: Acil ihtiyaçların ötesine geçip yeni bir proje planlamamız gerektiğinden ona çok teşekkür ediyorum”.