Rugby oyuncusu Gueye: “Maymunun Goril ile ırkçı jestine cevap verdim.

amazing

New member
«Çocukken, belirli görünümler ve bazı kelimeler sizi ciltte yakar. Sonra, büyümek: Ve cehalet için cehaletle cevap veremezsiniz. Eğer onunla tekrar stadyumda tanışırsam, onu görmezden gelmeyi seçerdim ». Gueye Sil20 yaşında, 110 kilo için 1.95 dev: Pazar Modena'dan bir ragbi oyuncusu ona Rovato Stadyumu Tribünü'nden maymun ayetini verdi. «Son zamanlarda ikinci yarıya girmiştim, ilk hedefi işaretledim. Sahada küçük bir Baroh vardı, ciddi bir şey yoktu. Ama bu benim yanımda, tribünden aldı: Bir gorilin jestlerini taklit ederek, bana zarar vermediğini anlamasını sağlamak için ona cevap verdim. Oyuna geri döndüm. Ve ikinci bir hedef olarak işaretledim ».

Modena Rugby'nin Gueye'dan özür dilerim

Üyeliği Modena Rugby yöneticileri tarafından kaldırıldı YırtıpToplantıyı barındıran ekip Serie B Şampiyonası. Tabii ki, kulüp evine girişi de yasakladılar. «Oyunun sonunda onu aramaya gittim, ama bana kaldırıldığını söylediler. Bu şekilde daha iyi. Yöneticiler ve Modena kaptanı bana özür dilemeye geldi: elbette kabul edildi. Sorun değil. Çünkü bir sorun varsa, hepsi bu türün başında ».

Gueye Sil

Gueye Sil

Delente Gueye kariyeri

Brescia anne ve Senegalli kökenli babası, elenen oynamaya başladı rugby 8 yaşında: “Futbol için çok tombul ve beceriksizdim”. “Babam beni getirdi Rugby BresciaAşık oldum “. Brescia'dan CalvisanoSonra İngiltere'de bir yıl Worthing (“Başka bir dünya, spor yapmak isteyen bir çocuk için cennet: Çarşamba günü, Pazar günü kasabanınki ile kolej ekibiyle oynadım”), sonra yine Calvisano, sonra Milan Amatörler. Hazırlık ile mi ViadanaRovato'da işaretlenmeden önce. “Özel bir ortam, bir aile: Kendimi çok iyi buluyorum, bir buçuk yıl parantez aldıktan sonra burası tekrar başlamak için doğru yer” diyor. Bir gün maviyi giydirmeyi hayal ediyor, bu arada iş ve yönetim üniversitesinin ikinci yılına kaydoluyor. “Diğer kasları giymem ve daha fazlasını oynamam gerekiyor.”

Sahada gueye ve ırkçılık

Oval bir bakış açısından referansı bir başka ikinci çizgi, Güney Afrikalı Eben Etzebeth. Kişilik açısından, Kobe Bryant. Pazar günü Maymun ayetinin şu anda onu yaraladığını itiraf ediyor. “Ama bir andı. Kültürü olmayan veya muhtemelen gerçek dünyanın başka bir şey olduğunu anlamasına yardımcı olan bir aile ile zaman kaybetmeye değmez». Rugby kapsayıcı spor mükemmellik. Yine de. «Geçmişte benzer bir bölüm vardı: Calvisano ile oynadım, bir rakip bana belirli kelimeler anlatmaya başladım. Yanlış bir şey düzenledim: Yanlış olmayan şeyler düzenledim».

Rovato federasyona açıklık istiyor

Rovato Başkanı, Federasyon Pazar günkü hikayede açıklığa kavuşturun. Ama aynı zamanda Modenese kartının bir şekilde “kurtarılacağı”. «Onunla tekrar tanışırsam, içgüdüsel olarak gorilin jestlerini tekrar taklit etmek istiyorum. Ne saçmalık. Birine zarar vermek istiyorsa, kendini yaraladı. Sonunda, sanırım ona bir dakika daha ayırmanızı bile hak etmiyorum. Bu insanlar zamanın dışında ve dünyadan, ama henüz anlamadı ».