Rugby, Altı Ulus: Lorenzo Pani'nin mutluluğa dalışı

amazing

New member
«Topu aldığımda koşmaya başladım ve – gerçekten! – Topu kaleye atana kadar hiçbir şey anlamadım.” Kağıt üzerinde bu en zor görevdi: İki yıl önce Cardiff sahasında çiçek açan mavi Ange Capuozzo'yu nadir güzellikte bir oyuncuyla değiştirmek. ve ardından galibiyet ovalini Padovani'ye verdi. Lorenzo Pani, bek, 21 yaşında. Korku yok, tam tersine: dün çocuk sahanın en iyilerinden biriydi ve ikinci yarıda maça damgasını vuran güzel golü attı. Tam da Dragons'ın çaresizce geri dönüş yapmaya çalıştığı bir anda Galler karşısında fark yaratıyor Taç atışını Nicotera kullanıyor ve Ruzza kazanıyor, ardından ovali Menoncello'ya geçiren fahişe, ilk pivot Garbisi ile ortayı açıyor Geri dönen Brex'e, sonra Ioane'ye ve son olarak da Pani'ye.

Stratosferik bir İtalya olan Rugby de Cardiff'te Galler'e karşı 24-21 kazandı. Bu şimdiye kadarki en iyi Six Nations

kaydeden Massimo Calandri

16 Mart 2024

Rakibinin üzerinden atlamak için bir yanılsama, diğerini uzak tutmak için uzatılan el, mutluluğa dalma. “İnanılmaz bir gün. Ancak bu yıl, karşılaştığımız tüm takımlarla birlikte milli takım için her zaman en üst düzey Six Nations oldu. Her zaman elimizden gelenin en iyisini yapmayı başardık”, diye gülümsüyor aslen Floransalı olan ve Parma franchise'ı Zebre'nin güçlü bir noktası olan çocuk. “Bu çok güzel, tarif edilemez bir an.” Cardiff'te herkesle birlikte kutlamak: bir geri dönüş var şafakta kiralama, neredeyse hiç kimse uyuyamayacak. “Biz genç, hırslı bir takımız. Saha içinde ve saha dışında çok iyi anlaşıyoruz: gerçek bir arkadaş grubu. Kesinlikle daha da gelişebiliriz” ve Cardiff'i hatırlayarak yüzünü buruşturuyor. final. “Son 5 dakika iyi değildi, muhtemelen konsantrasyonumuzu biraz kaybettik. Ancak geri kalan 75 maçta gerçekten harika iş çıkardık, her zaman her ayrıntıya odaklandık. United, en önemli şey bu.”

Bütün bu mutluluğa dayanamaz. «Bu kariyerimin en güzel anlarından biri, bunu açıkça söyleyebilirim ama bunu zor zamanlarımda beni her zaman destekleyen tüm aileme adamak istiyorum. Ve halkın bu kırmızı gelgitine rağmen bir kez daha çok sıcak olan İtalyan taraftarlara.” Pani, Lorenzo ve Niccolò Cannone kardeşlerle birlikte İtalyan takımının üçüncü Floransalısıdır ve tarihi futbola tutkuyla bağlıdır (Santa Maria'dandırlar). Lorenzo en gençleri, 23 yaşında: bir futbolcu geçmişi – “Ama ben çok güçlüydüm” diye itiraf ediyor -, Fiesole köşesinde sık sık bulunan bir Viola hayranı ve boksör Lloyd Mayweather'ı dün yanına aldı. Başlangıç formasının arkasında, 8 numara, Galli antrenörlerden iltifat alan ancak sonunda onun yerine aynı derecede etkili bir Ross Vintcet getirildi. 25 yaşındaki Niccolò bile futbola başlamıştı – «Lastrigiana'nın kalecisi: çok ağır» , gülüyor – ve doğal olarak Batistuta'yı idol olarak kabul ederek büyük bir Fiorentina taraftarı olarak kaldı: ikinci sırada, hücumda bir kez daha paha biçilemezdi: ve turnuvanın 5 maçının tamamını oynayan birkaç İtalyan'dan biri.