Ross Vintcent: “6 Nations'dan sonra çalışmaya ve pizza getirmeye geri döneceğim”

amazing

New member
“Ama umarım pizza taşıyıcısı olarak işimizi kaybetmeyiz.” İlk dakikadan itibaren Parisse'e ait mavi forma ve 8 numaralı formayla ilk maçına çıkan 21 yaşındaki Ross Vintcent, Lille'deki tarihi oval kura çekiminin en iyileri arasında yer aldı: Fransızların devasa yakın dövüşünü durdurmak için 18 top çalma. L'Equipe ona karnesinden 7 verdi ve Six Nations'ın üçüncü turu için ideal kadroya dahil edildi. Ragbi dünyası büyük geleceği olan üçüncü bir çizgi keşfetti. Çocuk gülümsedi, teşekkürler.

Peki Mart ortasında turnuva ne zaman bitiyor?

«Odamı diğer 4 öğrenciyle paylaşarak Exeter Üniversitesi'ne geri döneceğim. Ve kulüpte oynuyorum. Ama aynı zamanda Domino's Pizza'da çalışmaya devam etmek isterim. Haftada bir vardiya benim için yeterli olurdu: Müzikle ya da podcast yayınlayarak ortalıkta dolaşmak güzel. Sonunda her zaman komik bir şey oluyor: Bir keresinde biberli pizza dağıtmak zorunda kaldım ve bir takım arkadaşım bana kapıyı açtı.”

Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde doğdunuz.

«İtalyan bir büyükanneyle. Aile Dubai'ye taşındı. Eğlence olsun diye ragbi oynuyordum, hücum yarı ya da yarı yarıya: kısacası dörtte üç. Sadece bir İngiliz üniversitesine gitmeyi hayal ettim. Dört yıl önce Sebastian Negri'nin (milli takımın üçüncü hattı, ed.) kardeşi Tom ile konuştum: beni 2020'de Brescia eyaletindeki Remedello'ya, ardından da İtalya Federasyonu'na davet eden İtalyan Federasyonu ile temasa geçirdi. Parma. Bu arada ben de aralarına katıldım. Bana inandılar, Akademi'de beni bir oyuncu olarak kurdular. İlk maçıma U20'de çıktım.”

Mavi takımın tarihi üçüncü hattı Maurizio Zaffiri'nin ilgisi sayesinde bir yolculuk geçti. Vintcent Ross İtalyan oldu.

«Öğrenmek, bilmek istedim: kültürü, dili. Güzel bir ortam, pek çok arkadaş edindim ve her şeyden önemlisi Luca Rizzoli, pervane. Öğle yemeğinden sonra kapuçino istediğim için benimle hep dalga geçtiler: Bitmediğini biliyorum ama hoşuma gitti! Kafamda her zaman İngiltere'de bir üniversiteye gitme hayali vardı. Ve aynı zamanda İtalya'nın bana duyduğu güvenin karşılığını vermek için.”

Böylece Exeter'de okumaya başladı. Bu arada iyi notlarının yanı sıra oyuncu olarak da herkesi etkiledi. Bir buçuk yıl önce Chiefs ile Premier Lig'e ilk çıkışını yaptı.

«Her şey o kadar hızlı ve heyecan vericiydi ki! Geçen ay Dublin'de milli takımda olduğu gibi: Six Nations maçının son dakikalarına girdim, bacaklarım titriyordu ama çabuk adapte oldum. Fransa adına oynamak başından beri büyük bir ayrıcalıktı: Zor bir maçtı, her dakikasından keyif aldım ve gerçekten mavi formayla tekrar sahaya çıkma şansına sahip olmayı umuyorum. Takımın Lille'de muazzam bir şekilde büyüdüğüne inanıyorum: Bu performans bize önümüzdeki Cumartesi İskoçya'ya karşı oynayacağımız maç için inanılmaz bir güven verdi.”

İtalyan ragbi o kadar da kötü değil.

“Aksine. Seviye, özellikle de gençlik seviyesi çok yüksek. Lorenzo Cannone (23 yaşında, 8 numaradan başlıyor) gibi etkileyici oyuncular var. Onunla 3 yıl önce U20 Six Nations'da bazı maçlar oynamıştık. , ve harika iş çıkardık. O zamandan beri Benetton Treviso'yla çok iyi iş çıkardı: inanılmaz bir çalışma hızı ve fiziksel gücü var, ona hayranlıkla bakıyorum.”

Bu oval İtalya'ya güvenebilir miyiz?

“İtalyan ragbisinin geleceği iyi vaat ediyor. Gelecek turnuvalar için iyiye işaret olan, bazı deneyimli oyunculardan oluşan genç bir grup var. U20 de hızla büyüyor ve önümüzdeki yıllarda bu oyunculardan birkaçının ortaya çıktığını görmeyi umuyorum. Gelecek sene Twickenham'da İngiltere'ye karşı oynayıp kazanmak istiyorum. Ama bu arada ders çalışıyorum. Ve haftada en az bir kez pizza dağıtıyorum.”