Rohit Sharma, 'Resting' Avustralya maçından sonra emeklilik spekülasyonları konusundaki sessizliğini bozdu ve “Gerçekçi olmalıyız…” dedi.

amazing

New member

Rohit Sharma, Sidney'deki beşinci Hindistan-Avustralya Testinde 'dinlenmeyi tercih etme' konusundaki sessizliğini bozdu. Hindistan kaptanı, form durumunun kötü olması nedeniyle maçı kaçırmaya karar verdi ve bunun Test kariyerinin sonu olduğu yönünde spekülasyonlara yol açtı. Hindistan beş aydan fazla bir süredir başka bir Test oynamıyor ve 38 yaşındaki Rohit için zaman daralıyor gibi görünüyordu. Avustralya'da beş istekadaki 31 koşusu Hindistan'ın kaptanına çok zarar verdi ve o da geri çekilmeye karar verdi.

“Ayakta durdum, şunu söyleyebilirim. Koç ve seçiciyle yaptığım sohbet çok basitti, sopayla sayı yapamadım. Formda değilim. Bu önemli bir maç, biz Kazanmaya ihtiyacımız vardı. Form dışı birçok oyuncuyu taşıyamadık. Benim için alınması zor olan kararımı desteklediler” dedi Star Sports'ta.

“Düşünce süreci uzun süredir devam ediyordu. Karar buraya geldikten sonra alındı. Melbourne'den sonra yılbaşı vardı. O gün bunu antrenöre ve seçiciye anlatmak istemedim. Denedim ama yapamadım.” Gol atamadım ve bu maçtan çekilmek benim için önemliydi.”

Rohit ayrıca emekliliğiyle ilgili havayı da temizledi. Dinlenmeyi tercih ettikten sonra Sunil Gavaskar, bunun 'Testlerdeki Rohit Sharma'nın sonuncusu olabileceğini' söyledi, hatta Ravi Shastri de benzer görüşteydi. Ancak Rohit hiçbir yere gitmeyeceğini doğruladı.

“Beş ay sonra ne olacağına inanmıyorum. Şu ana odaklanmak istiyorum. Bu karar emeklilik kararı değil. Oyundan uzaklaşmayacağım. Ancak bu maç için yokum çünkü ben Sopayla gol atmıyorum. Beş ay sonra sayı yapmayacağımın garantisi yok. Hayat her gün değişiyor.

“Aynı zamanda gerçekçi de olmak zorundayım. Bu oyunu o kadar uzun zamandır oynuyorum ki. Dışarıdan kimse ne zaman gideceğime, ne zaman oturacağıma, takıma liderlik edeceğime karar veremez. Ben duyarlıyım, olgunum, iki çocuk babasıyım. “Hayatta ne istediğimi biliyorum.”

Sunucu, “Hindistan kaptanı olarak seni görmek büyük bir zevkti” dediğinde Rohit şöyle cevap verdi: “Arre kahin ja nahi raha hu main (Hiçbir yere gitmiyorum).”

Rohit'in hamlesi aynı zamanda Hindistan'ın 1-2 geride olduğu Border-Gavaskar Trophy'nin kritik beşinci maçına Shubman Gill'in de dahil olmasının önünü açtı.

“Buraya kadar öylece oturmak için gelmedim. Takım adına maçlar kazanmak için geldim. Ama bazen takımın ihtiyacının ne olduğunu anlamak gerekiyor. Eğer takımı düşünmüyorsan neden varsın ki? “Her şey ekip çalışmasıyla ilgili. Başkaları hakkında konuşamam ama ben böyleyim. Birisi bundan hoşlanmazsa sorun değil” diye ekledi.

Bu makalede bahsedilen konular