Rohit Sharma Değil: AB De Villiers, SA20'de Oynamak İstediği Beş Hintli Oyuncuyu Listeledi

amazing

New member

Güney Afrikalı büyük Ab de Villiers, BCCI'nın Hintli oyuncuların yakın gelecekte SA20'de yer almasına izin vereceğini umuyor çünkü bu sadece genç franchise tabanlı ligin profilini yükseltecek. Dinesh Karthik, SA20'de yarışan ilk Hintli kriket oyuncusu olmaya hazırlanıyor ancak bu ancak geçen yıl uluslararası ve yerel emekliliğini duyurmasıyla mümkün oldu. BCCI, aktif oyuncuların denizaşırı liglerde yer almasına izin vermiyor ve şu an itibariyle Hindistan dışındaki etkinliklerde oynamanın tek yolu, ülkedeki kariyerinize zaman ayırmaktır. Bununla birlikte, gelişen denizaşırı yarışmalarda şanslarını denemek için Hindistan'da emekli olan kriketçilerin artan bir eğilimi var.

“Daha fazla Hintli oyuncunun katılımını görmek isterim. Dinesh Karthik'in bu yıl burada olacağını biliyoruz, bu harika bir şey ve turnuva için harika bir şey.

9 Ocak'ta başlayacak SA20'nin üçüncü baskısı öncesinde seçilmiş bir medya etkileşiminde de Villiers, “Ve umarım BCCI, gelecekte daha fazla Hintli oyuncunun gelip SA20 eğlencesine katılmasını sağlamamıza olanak tanır” dedi.

Bununla birlikte, kendisi BCCI'nın aktif Hintli oyuncuları yakın zamanda denizaşırı liglerde görevlendirmeyeceğinin tamamen farkında ancak kendisi de Virat Kohli'nin SA20'nin bir parçası olmasını çok istiyor.

“Bazı Hintli oyuncuların, özellikle de kariyerlerinin zirvesindeyken gelip oynamasını görmek güzel olurdu. Seçmek zorunda kalsaydım şu anki tüm oyuncuları seçerdim: Bumrah, Rishabh Pant, Virat, Shubman Gill ve Suryakumar Yadav.

“SKY'nin burada oynadığını hayal edin – bu harika olurdu! Ama geçmiş oyuncuları düşündüğümde Robin Uthappa, Dinesh Karthik ve hatta belki Irfan Pathan aklıma geliyor. Bu oyunculardan bazıları halihazırda dünya çapında Masters League'lere katılıyor. Kim bilir, De Villiers, “Belki yakın gelecekte onlara katılırım” dedi.

Ayrıca bir ligi rakiplerinin önünde tutmanın tek yolunun IPL'nin yıllar içinde yaptığı gibi en iyi denizaşırı yetenekleri kendine çekmek olduğunu düşünüyor.

“Biz (SA20) denizaşırı oyuncularla ilgili olarak büyümeye devam edebiliriz. Bu, IPL'nin yıllar içindeki başarısının büyük bir kısmıdır ve ben IPL'yi 2008'den beri takip ediyorum. Denizaşırı birlikler her yıl daha da güçleniyor gibi görünüyor ve daha güçlü.

“Dünyanın en iyi oyuncularını ve Hindistan'daki en iyi oyuncuları bir araya getiriyorsunuz ve bu kombinasyon harika bir kriket yaratıyor. Bu yüzden Graeme Smith ve ekibinin ileriye doğru ilerlemesi için ellerinden geldiğince sert bir şekilde zorlamaya devam etmeleri gerektiğini düşünüyorum (en iyiyi elde etmek için). en iyi denizaşırı yetenek),” dedi de Villiers.

De Villiers, etkili oyuncu kuralının hayranı değil

IPL'deki çekişmeli vuruş oyuncusu kuralı 2027'ye kadar uzatıldı ancak de Villiers bu konseptin hayranı değil.

Kuralın SA20'de getirilip getirilmeyeceği sorulduğunda şunları ekledi:” “Dürüst olmak gerekirse hiçbir zaman büyük bir hayranı olmadım ve geçen sezon IPL'de bunun hakkında konuşmuştum. Bunun biraz kafa karıştırıcı olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda çok yönlü oyuncular ve onların takımdaki rolleri üzerinde de biraz baskı yaratıyor.

“Dışarıdan bakıldığında heyecan verici görünüyor ama aslında maç oynanırken bunun kriket için iyi bir şey olduğunu hiç görmedim. Yani, deneyebilirsiniz. Ve SA20, “Her zaman yeni fikirlere ve yeni kurallara açık oldular ki bunu iyi buluyorum” dedi.

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular