Ranji Ödülünün 'Hurdaya Çıkarılmasını' Öneren Eski Hindistan Yıldızı Şimdi Bunu Diyor

amazing

New member

Kriketten emekli olduktan bir gün sonra Bengal yıldızı Manoj Tiwary, genç kriketçilerin IPL merkezli yaklaşımı hakkındaki endişelerini dile getirdi ve Ranji Trophy'ye daha fazla önem verilmesini şiddetle savundu. Yaklaşık yirmi yıl boyunca Bengal'e hizmet eden ve 12 ODI ve üç T20I'de Hindistan'ı temsil eden 38 yaşındaki Tiwary, yakın zamanda X'te Ranji Trophy'nin “hurdaya çıkarılması” gerektiğini yazmıştı ancak aktif bir yönetici olduğu için konu hakkında ayrıntılı bilgi vermemişti. BCCI kriket oyuncusu. Bu sözleri nedeniyle maç ücretinin yüzde 20'sini buldu.

Ayrıca maçın ortasında bir Facebook canlı yayınında emekli olduktan sonra açığa çıkacağını söyledi.

Tiwary, sözleşmeli merkezi oyuncuların yerli kriket oynamaktan vazgeçtiğine atıfta bulunarak, “Genç oyuncuların IPL merkezli bir zihniyet benimsediğini gözlemleyebiliyorum” dedi.

“IPL oynamayanlar, boş zaman bulduklarında sıklıkla Dubai'ye veya başka yerlere gidiyorlar. Ancak bu eğilim, prestijli Ranji Trophy'nin önemini azaltıyor.

“Artık herhangi bir düşünceyi ifade etmek yasaklanmayla sonuçlanabilir. Zaten tek bir paylaşımım için maç ücretimden yüzde 20 indirimle cezalandırıldım.”

Ishan Kishan'ın birinci sınıf kriket oynama ve yalnızca IPL'ye odaklanma konusundaki isteksizliği, BCCI'yı, nakit açısından zengin ligin kazançlı açık artırma havuzuna girebilmek için oyuncular için minimum sayıda Ranji Trophy oyununu zorunlu hale getirmeye zorladı.

“Geçmişe dönüp baktığımda, eğer X'te yayınlamasaydım BCCI tarafından yayınlanan direktifin verilmeyebileceğini hissediyorum. Belki de benim paylaşımım BCCI sekreterini oyuncuları şimdi baskı altına almaya sevk etti.

“Ranji Trophy'nin kritik aşamasında bu adımı atarak gösterdikleri ciddiyet, birçok oyuncunun, özellikle de sınırlı birinci sınıf kriketle IPL'de başarılı olan yüksek profilli oyuncuların, turnuvaya yeterince önem vermedikleri yönündeki endişelerini gösteriyor.” Ranji Ödülü,” dedi Tiwary.

“Daha önce konuşabilirdim ama görünen o ki BCCI artık sporcular tarafından yönetilmiyor; politikacılar tarafından yönetiliyor. Siyasi bir partiyle bağlantım var ama aynı zamanda bir sporcuyum.

“Kavgaya girmek istemiyorum; yavaş yavaş önemini yitirdiği için Ranji Kupasına öncelik verilmesini istiyorum.”

'IPL'nin özü kayboldu'

Tiwary ayrıca genç kriketçilerin yaklaşımını eleştirmeye devam etti. “Yeni çağ kriketçileri 'Bazball' yaklaşımını benimsiyor ve ilk toptan itibaren sopayı agresif bir şekilde sallıyor. Kişisel olarak bu yaklaşımı sevmiyorum çünkü sadece kazanmaya veya kaybetmeye odaklanıyor.

“Ancak, özellikle potansiyel bir mağlubiyetle karşı karşıya kalındığında maçı kurtarmanın bir yolu var. Dikkat çekmek için bir IPL sözleşmesi sağlamayı veya vuruş oranlarını artırmayı hedefliyorlar.

“Oyuncuları suçlamayacağım; bu ortaya çıkan bir durum. IPL'nin özü kaybolmuş gibi görünüyor.

“IPL hepimiz için çok büyük bir platform ama aynı zamanda BCCI başkanı ve sekreterinden Ranji Kupasının önemini artırmasını da talep ediyorum.

“Bu turnuvadan pek çok oyuncu çıktı. Galibiyet serilerini kutlarken, ister WTC ister Dünya Kupası olsun, ICC kupalarını elde edemiyor olmamız cesaret kırıcı.

“Hindistan'ın, Avustralya'nın aksine muazzam bir yeteneği olması ve buna rağmen çok sayıda Dünya Kupası kazanması nedeniyle üzgünüz. Odak noktası, sonuçta ICC turnuvaları olmalı ve Ranji Trophy, oyuncuları bu tür yarışmalara hazırlamada önemli bir rol oynamalıdır.”

Bu makalede bahsedilen konular