Rafael Nadal, Olimpiyatlarda En Çok Kazanan Oyuncunun Novak Djokovic Olduğunu Söyledi

amazing

New member

Rafael Nadal, Pazar günü ilk turda Marton Fucsovics'e karşı zafer için mücadele eden İspanyol'un ardından, Paris Olimpiyatları'nda karşılaşacakları zaman Novak Djokovic'in favori olacağında ısrar ediyor. Nadal, uyluk sakatlığı nedeniyle teklerde katılımını son dakikaya kadar şüpheli bırakmıştı ve 6-1, 4-6, 6-4'lük zaferi için çok çalışmak zorunda kaldı. 22 Grand Slam şampiyonluğunun 14'ünü Roland Garros'un toprak kortlarında kazanan 38 yaşındaki oyuncu, 60. kez karşılaştıklarında eski rakibi Djokovic'in favori olacağına inanıyor.

“Onun için, benim için durumlar tamamen farklı. Çok rekabetçi davranıyor. Ben son iki yıldır çok rekabetçi değildim, bu durumda muhtemelen o açık ara favoridir,” dedi Nadal, Roland Garros'ta Sırp'a karşı 8. sıra -2'lik bir başa baş avantajına sahip.

“Sahaya en iyiyi getirmek için elimden geleni yapacağım, sonra nereye kadar gidebileceğimi ve ona ne kadar sorun yaratabileceğimi göreceğiz.”

Bir jenerasyona damga vuran rekabetin son bölümü ve belki de final perdesi, Nadal ve Djokovic'i bir çemberi tamamlayacak — ikili, henüz gençlik yıllarında, 2006 Roland Garros çeyrek finalinde ilk kez karşılaşmışlardı.

Sezon sonu ATP Finalleri'ndeki lig usulü maçlar dışında, Olimpiyatlar'daki ikinci tur karşılaşmaları, bir turnuvada karşılaştıkları en erken karşılaşma olacak.

“Novak'a karşı oynamak her zaman çok özeldi, buna şüphe yok,” dedi Nadal. “Ancak fark şu ki normalde finaller veya yarı finaller için oynuyoruz.

“Elbette bu bir Olimpiyat… her maç çok özel. Ama aynı zamanda, Novak'a karşı oynadığım hemen hemen her maça, bugün olduğumdan farklı bir durumla geldiğim de doğru.

“Bu da maçı benim için daha zor ve daha öngörülemez hale getiriyor. Ama her zaman umudum var, her zaman inanıyorum.”

'Savaşçı ruh'

2008 Pekin Olimpiyatları'nda teklerde altın madalya kazanan, dört yıl sonra Rio'da çiftlerde şampiyon olan Nadal, 2024'teki yedinci turnuvasına katılıyor.

Geçtiğimiz hafta sonu Bastad'da finale yükselen sporcu, Çarşamba günü antrenmanlarda yaşadığı aksaklık nedeniyle beşinci Olimpiyat Oyunları'na katılma umutlarını tehlikeye attı.

Nadal, cumartesi günü çiftlerde Carlos Alcaraz ile takım oldu ancak ikili ilk tur maçını üç sette kazanırken, Alcaraz'ın sağ uyluğunda ağır bir bandaj vardı.

Bacağı Fucsovics'e karşı da benzer bir kayış takmıştı, ancak Nadal “iyi” hissettiğini söyledi. “Biraz yorgun, elbette. Yani, uzun bir maçtı, ama aynı zamanda… iyi bir testti,” dedi Nadal.

“İyi olan şey, bir süre iyi seviyede tenis oynayabilmemdi. Bu her zaman umut verir. Ve sonra (olumsuz olan şey) o harika seviyeyi koruyamamamdı.”

Fucsovics, İspanyol oyuncunun kariyer eşleşmesinde 30-29 önde olan Djokovic'i yenebilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Fucsovics, “Sonuna kadar savaştı, dolayısıyla mücadele ruhu hala zirvede ama en iyi oyun seviyesinde değil” dedi.

“Ama iyi bir gün geçirirse onu (Djokoviç) yine de yenebilir.”

Bu makalede bahsi geçen konular