R Ashwin'in Babasının Oğlunun Emekliliğiyle İlgili Şok Açıklaması: “Aşağılama…”

amazing

New member

Ravichandran Ashwin'in uluslararası emekliliğinin ardındaki komplo, Hintli çok yönlü oyuncunun Perşembe günü Avustralya'dan eve dönmesiyle daha da yoğunlaşıyor. Emeklilik kararının şokuyla kriket dünyasını terk ettikten sonra hızla Avustralya'dan ayrılan Ashwin, Chennai havaalanında sıcak bir şekilde karşılandı. Ashwin'in Chennai'ye döndüğünde onu gözlerinde yaşlarla karşılayan babası ve annesi bile, bu haberin dünya çapındaki milyonlarca hayranını olduğu kadar kendilerini de şok ettiğini itiraf etti.

Aslında Ashwin'in babası, Testin büyük oyuncusunun uluslararası kriketten aniden vazgeçme kararının ardındaki nedenlerden birinin 'aşağılanma' olabileceğini söyledi.

Ashwin'in babası News 18'e “Aslında ben de son dakikada öğrendim” dedi. “Aklından neler geçtiğini bilmiyorum. Az önce açıkladı. Ben de bunu büyük bir memnuniyetle kabul ettim. Hiçbir duygum yoktu. ama emekliliğini verme şekli, bir yandan çok mutluydum, bir yandan da devam etmesi gerektiği için mutlu değildim.”

“(Emekli olmak) onun (Ashwin'in) arzusu ve arzusudur, buna müdahale edemem, ancak bunu verme şeklinin birçok nedeni olabilir. Yalnızca Ashwin bilir, belki de aşağılanma” diye ekledi.

“Buna hiç şüphe yok (aile için duygusal bir an) çünkü kendisi 14-15 yıldır sahadaydı. Ani değişim, emeklilik bizi gerçekten şok etti.

Ashwin yaklaşık on yıldır özellikle Test kriketinde oyununun zirvesinde yer alıyor. Kariyerini sadece Testlerde değil, uluslararası krikette de ülkenin en çok wicket toplayan ikinci oyuncusu olarak bitiriyor. Ashwin'in babası, oynamaya devam edeceğini düşünüyor ancak 'aşağılandığı' için oyunu bırakmak zorunda kalıyor.

“Kesinlikle buna hiç şüphe yok (aile için duygusal bir durum). Çünkü kendisi 14-15 yıldır sahadaydı. Ani değişim – emeklilik – bizi gerçekten şok etti. Aynı zamanda bunu bekliyorduk. Çünkü aşağılama devam ediyordu. Tüm bunlara ne kadar dayanabilirdi? Muhtemelen kendi başına karar verirdi.” dedi Ravichandran.

Ashwin, Perth'deki açılış maçında tercih edilen Washington Sundar'ın yerine Hindistan'ın Avustralya'ya karşı yaptığı pembe top Testinde yer aldı. Brisbane'deki üçüncü Testte Ashwin kendini yeniden yedek kulübesinde buldu ve Ravindra Jadeja takımdaki yerini aldı.

Takım yönetiminden gelen ipucu açıktı: Ashwin artık testlerde Hindistan'ın 1 numaralı spinner'ı değildi.

Bu makalede bahsedilen konular