Putin’den dikkat çeken benzetme: Ukrayna ABD’nin bir enstrümanı haline geldi

Emekli

New member
Putin’den dikkat çeken benzetme: Ukrayna ABD’nin bir enstrümanı haline geldiRusya Devlet Lideri Vladimir Putin, güvenlik kuruluşları ve özel servislerin yetkilileriyle yaptığı toplantıda açıklamalarda bulundu.

“ABD TARAFINDAN DENETİM EDİLİYOR”

Rusya Devlet Lideri Putin, Ukrayna’nın ‘direkt’ olarak ABD tarafınca denetim edildiğini ve bağımsızlığını kaybettiğini belirterek, “Şantaj, baskı, yıldırma taktikleri, neredeyse tüm alanlarda kimi ülkeler tarafınca uzun müddettir kullanılmaktadır. Bunu yapanların başardıklarını Amerikan dış siyasetinin bir enstrümanı haline gelen Ukrayna meselade görüyoruz. Ukrayna aslında egemenliğini kaybetti ve Rusya’ya, Birlik Devletimiz Belarus’a, bir bütün olarak CSTO ve Bağımsız Devletler Topluluğu’na (BDT) karşı bir koçbaşı olarak kullanan ABD tarafınca direkt denetim ediliyor” dedi.

“UKRAYNA, BİR TEST ALANINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ”

Ukrayna’nın ABD tarafınca bir ‘test’ alanına dönüştürüldüğünü belirten Putin, “Ukrayna bölgesi askeri biyolojik deneyler için bir test alanına dönüştürüldü ve artık ağır olanlar da dahil olmak üzere silahları sağlıyorlar. Kiev rejiminin nükleer silah alma dileğiyle ilgili açıklamalarını görmezden geliyorlar. Ayrıyeten kelamda kirli bombayı provokasyon için kullanma planları da var” tabirlerini kullandı.