OPEC ülkeleri ABD’den üretim kısıntısına gelen yansılara karşılık verdi

amazing

New member
OPEC ülkeleri ABD’den üretim kısıntısına gelen yansılara karşılık verdi OPEC üyesi ülkeler, bilhassa de Arap ülkeleri OPEC+’nın Kasım’dan itibaren üretimi 2 milyon varil/gün kısma sonucuna ABD’den gelen yansılara karşılık verdiler.

OPEC Genel Sekreteri Haitham al-Ghais yaptığı açıklamada, üretim kısıntısı sonucunın büsbütün teknik bir karar olduğunu ve önleyici bir önlem olarak üretimi kısma sonucu aldıklarını tabir etti.

Alınan karar verilen reaksiyonların sonucun hakikat olduğunu kanıtladığını savunan Ghais, sonucun gelecek yılın birinci 6 ayında değişip değişmeyeceği istikametinde soruya, “OPEC+ mutabakatları her vakit esnek olmuştur. Bakanlar, her vakit birn uçağa binip Viyana’ya gelmeye hazırdırlar” karşılığını verdi.

BAE Güç BAkanı Suhail al-Mazrouei de dün yaptığı değerlendirmede OPEC+’nın üretimi kısma sonucunın “tamamen teknik bir karar” olduğunu, sonucun oybirliği ile alındığını, siyasi müdahaleler olmadığını söylemiş oldu.

Kuveyt Petnol Şirketi CEO’su Pir Nawaf al-Sabah da KUNA’ya yaptığı değerlendirmede, OPEC+’nın üretim kısıntısı sonucunı memnuniyetle karşıladıklarını, petrol piyasasında istikrarın devam ettirilmesinin hem tüketicilerin tıpkı vakitte üreticilerin yararına olduğunu belirtti.

Irak Petrol Pazarlama Şirketi (SOMO) da yaptığı açıklamada, OPEC+ sonucunın ekonomik göbstergeler temel alınarak, oybirliği ile verildiğini duyurdu. Açıklamada, sonucun petrol piyasalarındaki cari belirsizlik ortamı ile başa çıkmak için önleyici bir adım olduğunı vurguladı.

foreks.com