Oğul Rs 3.60 Crore IPL Sözleşmesi Aldı, Baba Hala Havaalanı Güvenlik Görevlisi Olarak Çalışıyor

amazing

New member

Ranchi'deki Birsa Munda Uluslararası Havalimanı geliş salonunun çıkış noktasında güvenlik görevlisi olan Francis Xavier Minz, 23 Şubat Cuma günü başlayacak İngiltere'ye karşı yapılacak dördüncü Test öncesinde Hindistan Takımının gelişini yakından izledi. Hintli kriketçiler özel jetlerine indikten sonra yanından geçerken Francis, bir gün oğlu Robin'in şövalyeliğin bir parçası olacağını umuyordu. Dokunulmamışlar için, oğlu Robin, Gujarat Titans'ın yaklaşan Hindistan Premier Ligi (IPL) sezonu için hizmetlerini almak üzere 3,60 milyon Rupi harcadıktan sonra yakın zamanda multi milyoner oldu.

Francis, Ranchi'deki Indian Express'e şunları söyledi: “Herkesin havaalanından çıktığını görüyorum ama neredeyse hiç kimse beni fark etmiyor. Neden fark etsinler ki? Ben buradaki pek çok güvenlik görevlisinden biriyim,” dedi.

Oğlunun büyük bir IPL sözleşmesi imzalamasına rağmen Francis, Hindistan'ın aranması konusunda hala gidilecek uzun bir yol olduğunu vurguladı. Robin'in IPL sözleşmesi imzalayan ilk kabile kriket oyuncusu olması dikkat çekicidir.

“Daha yeni başladı. Dünya onun adını neredeyse tescilledi. Raasta abhi bhi lamba hain (Hint takımına giden yol hâlâ çok uzakta)” diye ekledi.

İşinin doğası hakkında konuşan Francis, esprili bir şekilde şunları söyledi: “Bu benim işim, havaalanından ayrılan hiç kimsenin kimliksiz tekrar içeri girmemesini sağlamak. Kimin elinde silah olduğunu asla bilemezsiniz. Bir hata yaparsam ben de yaparım. işimi kaybederim.”

Yaklaşık yirmi yıl boyunca orduda görev yapan Francis'in, oğlunun IPL sözleşmesinin getirdiği mali avantajlara rağmen işini bırakmaya niyeti yok.

“Oğlum bir IPL kriket oyuncusu olduğu için gevşek olamam. Elbette ailede daha fazla mali güvence var ama hayatın nasıl olacağını asla bilemezsiniz. Birçok meslektaşım bana neden artık çalışmam gerektiğini soruyor Ama onlara, çalışmak istediğim ve sağlıklı olduğum sürece çalışmaya devam edeceğimi söylüyorum. Kendim için bir şeyler kazanmadıysam uyuyamıyorum” dedi.

Francis, halen aynı evde yaşadıklarını, Robin'in yaşam tarzında da herhangi bir değişiklik olmadığını sözlerine ekledi.

“Hala aynı evde yaşıyoruz. Hala aynı bisikleti kullanıyorum. Güzel bir ev, dolayısıyla taşınmayı ya da daha büyüğünü almayı bile düşünmedik. Neyse ki Robin de aynı kaldı. Gitmesi gerektiğini biliyor.” Francis, “Sıkı çalışmaya devam edin ve kendinizi kaptırmayın. O hâlâ bizim aynı eski çocuğumuz” diye ekledi.

Francis ayrıca eski Hindistan kaptanı MS Dhoni'nin oğlunun kriket yolculuğundaki rolüne de ışık tuttu.

IPL müzayedesinden sadece birkaç gün sonra Francis, Dhoni'nin kendisine masada kimse teklif vermezse CSK'nın Robin'i seçeceğine söz verdiğini açıklamıştı.

Bu makalede bahsedilen konular