“Önümüzdeki 78.000 yıl boyunca …”: Pahalgam saldırısının arkasındaki Teröristlere Sunil Gavascar

amazing

New member
Sunil Gavascar'ın dosya fotoğrafı© AFP

Salı günü gerçekleşen Pahalgam terörist saldırısı 26 hayat olduğunu iddia etti. Salı öğleden sonra, bir Lashkar-e-Taiba dalı olan teröristler Baisaran'ın doğal çayırlarına zarar verdi ve bir kan banyosu bıraktı. Ölen 26 kişi arasında biri Nepal vatandaşı oldu. Geri kalanı Hindistan'daki 14 eyaletten geldi. Hindistan hükümeti misilleme sözü verdi ve zaten İndus Su Antlaşması'nın belirsiz askıya alınmasını, Attari sınırını kapatmayı ve şu anda Hindistan'daki tüm Pakistan vatandaşlarının vizelerini iptal eden birkaç askeri olmayan eylemde bulundu.

Fomer Hindistan kaptanı Sunil Gavascar, Perşembe günü IPL 2025 maçının önündeki saldırıyı Bengaluru'daki Royal Challengers Bengaluru ve Rajasthan Royals arasındaki saldırıyı kabul etti.

“Serbest sevilen ve sevdikleri tüm ailelere başsağlığı diliyorum. Hepimiz Hintlilerimiz vardı. Sadece tüm faillere ve destekleyen herkese (teröristlere) bir soru sormak istiyorum – tüm bu dövüşler ohieved? Yıllar, bir milimetre toprağın değiş tokuş etmedi, önümüzdeki 78.000 yıl için.

Meauehhile, Başbakan Narendra Modi Perşembe günü 25 turistten iki gün sonra güçlü bir mesaj gönderdi ve Keşmir acımasızca öldürüldü.

Başbakan, “Kargil'den Kanyakumari'ye, keder ve öfke var. Bu saldırı sadece masum turistler yoktu; ülkenin teklifi Hindistan'ın ruhuna saldırma cesaretini gösterdi.” Dedi.

Diyerek şöyle devam etti: “Terör cennetinden geriye kalan ne olursa olsun zaman geldi. 140 crores iradesi terör ustalarının arkasını kıracak.”

İngilizceye geçerek, açıkça dünyada bir mesaj göndermek için başbakan, “Tüm dünyaya söylüyorum. Hindistan her teröristi ve destekleyicilerini tanımlayacak, izleyecek ve cezalandıracak. Dünyanın uçlarını takip edeceğiz. Hindistan'ın ruhu asla terörizm olmayacak. Çalaramam.

Bu makalede belirtilen konular