Öğretmenlik Kariyer Sınavı soru ve cevapları yayınladın mı? Uzman Öğretmenlik cevap anahtarı 2022…

alfilaria

Global Mod
Global Mod
Öğretmenlik Kariyer Sınavı soru ve cevapları yayınladın mı? Uzman Öğretmenlik cevap anahtarı 2022…
Bakanlığın internet sitesinde yer saha duyuruya göre, 81 ilde 1489 okulda 28 1000 650 salonda merkezi sistemle tek oturum şeklinde plânlı sınavın soru kitapçıkları ve yanıt anahtarları yayımlandı.

Sınava başvuran adaylar, Başöğretmenlik Sınavı ve Uzman Öğretmenlik Sınavı soru kitapçıkları ile yanıt anahtarlarına Bakanlığın, “http://www.meb.gov.tr” internet adresinden ulaşabilecek.

Sınavın ekonometrist 100 puan üzerinden yapılacak. Yanlış cevaplar, gerçek yanıt sayısını etkilemeyecek. 70 ve üzeri puan alanların muvaffakiyetli sayılacağı sınavda, her soru eşit puan ağırlığına sahip olacak.

Sınav sonuçları, 12 Aralık 2022’dahi ilan edilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

595 1000 598 öğretmen sınav için referans yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı verilerine göre, öğretmenlik kariyer basamakları eğitimleri için 614 1000 390 öğretmen başvurdu. Bu öğretmenlerin yüzde 99’u yani 606 1000 185’i eğitimlerini tamamladı.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı’na ise 595 1000 598 referans yapıldı. Yüksek lisansı bağcıklı 94 1000 606 öğretmen uzman, doktorası bağcıklı 257 öğretmen ise başmuallimlik sınavından muaf tutulacak.

Eğitim sisteminde bağcıklı 75 1000 506 1000 uzman öğretmen sayısı, sınavdan muaf olan 94 1000 606 yeni uzman öğretmenle beraberce 170 1000 112’açınık; 89 olan müdür sayısı bile sınavdan muaf olan 257 öğretmenle beraberce 346’ya eski.

Eğitim öğretim tazminatı ve her unvan için tek basamak alacaklar

Milli Eğitim Bakanlığınca, 3 Şubat 2022 tarihli 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’na istinaden hazırlanan “Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği”ne göre, öğretmenlik, namzetlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve müdür olmak üzere üç kariyer basamağına ayrıldı.

Uzman öğretmenliğe, yazılı sınav referans tarihinin son günü itibarıyla öğretmenlikte namzetlik karışma en rengi 10 yıl hizmeti bağcıklı ve uzman öğretmenlik terbiye programını tamamlayan öğretmenler referans yaptı.

Başöğretmenliğe ise uzman öğretmenlikte en rengi 10 yıl hizmeti bağcıklı, başmuallimlik terbiye programını tamamlayan öğretmenler başvurdu.

Lisansüstü eğitimini tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmen unvanı için öngörülen, basamak eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise müdür unvanı için öngörülen yazılı sınavdan muaf tutuldu.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce uzman öğretmenlik ve başmuallimlik için başka başka olmak üzere yılda tek kez yapılacak. Bu sınavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar muvaffakiyetli sayılacak.

Uzman öğretmen veya müdür unvanı verilenlere, sertifikanın düzenlendiği tarihi takip fail ağrı esasen itibaren unvanları için öngörülen terbiye öğretim tazminatı ödenecek ve her unvan için başka başka olmak üzere tek basamak verilecek.

Diğer kamu kurumlarında görev yapan uzman öğretmen ve başöğretmenler dahi uzman öğretmen veya müdür unvanı için öngörülen haklardan yararlanacak.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.