Mohammad Nabi Emekliliği Düşünmüyor, 2026 T20 Dünya Kupası'nda Oynamayı Umuyor

amazing

New member

Deneyimli Afganistanlı çok yönlü oyuncu Mohammad Nabi, uluslararası kramponlarını yakında asmayı düşünmüyor ve Hindistan ve Sri Lanka'nın ortaklaşa ev sahipliği yapması planlanan 2026 T20 Dünya Kupası'na kadar ülke için oynamaya devam etmeyi umuyor. Devam eden Lanka Premier Ligi'nde (LPL) Dambulla Sixers'ı yöneten Nabi, uluslararası kariyerini T20I'lerde uzatmak istiyor. 39 yaşındaki oyuncu, Şampiyonlar Kupası'ndan sonra ODI geleceği hakkında bir karar vermeyi planladı ve bir sonraki T20 Dünya Kupası'nın ardından uluslararası krikete veda etmek istediğini ekledi.

“Kriket oynamaya ne kadar devam etmek istiyorum? Yine de vücudum çalışıyor ve hızlı koşuyorum. Sınırda iyi top tutuyorum ve iyi bowling oynuyorum. Yine de iyi gidiyorum ve kendimi (formda) olabildiğince uzun süre tutmaya çalışıyorum,” dedi Cricbuzz, Nabi'nin Cuma günü söylediğini aktardı.

“Afganistan takımının da bu aşamada bana ihtiyacı var ama yine de Şampiyonlar Kupası 50 over formatındaki son Şampiyonlar Kupası olabilir ve ondan sonra belki bir yıl sonra hepsi bu kadar,” dedi ve kariyerini ICC T20 Dünya Kupası'nın bir sonraki edisyonuyla sonlandırmak istediğini sözlerine ekledi.

“Umarım (bir sonraki T20 Dünya Kupası'nda oynamak için). Seçilirsem oynamak zorunda kalacağım,” dedi.

2009 yılında ilk kez forma giydiği Afganistan kriket takımının güçlü isimlerinden biri olarak görülen Nabi, yaşlandığını kabul ederek temiz bir diyet uygulayarak formda kalmaya kararlı olduğunu vurguladı.

“40 yaşında bir adam olduğum için genç değilim. Yine de sıkı antrenman yapmaya ve iyileşme sürecimi olabildiğince çabuk tamamlamaya çalışıyorum ve her şey beslenmenize ve nasıl yediğinize bağlı. Temiz ve iyi yiyecekleri nasıl yediğiniz sizi daha formda hale getirir,” dedi deneyimli sporcu.

39 yaşındaki oyuncu, Afganistanlı oyuncularla franchise kriket deneyiminin, T20 Dünya Kupası'nda tarihi yarı finalde yer almalarında kendilerine çok yardımcı olduğunu sözlerine ekledi.

“Bize çok fazla deneyim kazandırıyor ve bu deneyimi milli takıma da getiriyor ve bunu gençlerle paylaşıyoruz. Afganistan'ın T20 performansı (Dünya Kupası'nda) gerçekten iyiydi. Turnuvada büyük takımları yendik.

“Evet, ilk kez yarı finalde ve zorlu dörtlüde yer aldım ve bu kriket hayatımda büyük bir başarıydı ve umarım daha fazlası olur. Bir takım olarak Dünya Kupası'nda oynadık ve performans gösterdik ve herkes bu Dünya Kupası'na çok katkıda bulundu,” diye sonlandırdı.

(Bu haberin başlığı hariç hiçbiri Haberler personeli tarafından düzenlenmemiş olup, sendikasyon yayınından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsi geçen konular