“Kendi Masala'mı Koy…”: Suryakumar Yadav, Rohit Sharma'nın Kaptanlığından Öğrendikleri Üzerine

amazing

New member

Suryakumar Yadav, Rohit Sharma'nın, oyuncularının ruhunu anlayarak sürüsünü bir arada tutması ve işler kötü gittiğinde dengeyi bulması için ona ilham veren liderlik felsefesinin büyük bir hayranıdır. Başarılı T20 Dünya Kupası kampanyasının ardından Hindistan'ın en kısa format kaptanı olarak görevi devralan Surya, takımıyla saha dışında çok fazla zaman geçirmekten oluşan “Rohit'in kaptanlık rotasını” izlediğini ve bunun saha performansına yansıdığını itiraf etti. Açıkçası bunu liderlik ihtiyaçlarına göre “özelleştirdi”.

Surya, Güney Afrika'ya karşı ilk T20I arifesinde Hindistan'ın New'e karşı 0-3 yenilgisi sorulduğunda, “Kazanmak ve kaybetmek sporun ayrılmaz bir parçasıdır. Herkes çok çalıştı. Bazen iyi iş çıkarırsınız, bazen de başaramazsınız” dedi. Zelanda.

Surya, “Ondan (Rohit) hayatta dengenin önemli olduğunu, iyi iş çıkardıktan sonra, kaybetseniz bile karakterinizin değişmemesi gerektiğini öğrendim. Bu, bir sporcunun sahip olması gereken kaliteli bir şey.” diye ekledi.

Surya için Rohit bir kaptan değil, bir liderdir.

Dünyanın önde gelen T20 vurucusu, “Lider, takımının belirli bir formatı nasıl oynayacağına karar veren kişidir” dedi.

On yıla yakın bir süredir Ranji takımı Mumbai ve IPL franchise'ı Mumbai Kızılderilileri için birlikte oynadılar ve Rohit'in kaptanlık tarzı onun üzerinde gelişti.

“Sahadayken onu sürekli fark ediyorum. Beden dili nasıl, sakinliği nasıl, bowling oyuncularına nasıl davranıyor, saha içinde ve saha dışında herkesle nasıl konuşuyor. Oyuncularına nasıl davrandığını, ne yaptığını biliyorum. onlardan istiyor.

“O başarılı olduğu için ben de bu yolu izledim. Açıkçası, buna kendi masalamı (kendi fikirlerini) kattım. Sorunsuz ilerliyor” diye güldü.

Saha kimyası için saha dışı ilişkiler ve takım içindeki dostluk çok önemli hale geliyor.

“Bir liderden, bu konfor seviyesini oluşturmak için adamlarıyla ne kadar zaman harcayacağını beklersiniz. Ben de bunu çocuklarımla deniyorum. Oynamadığım zamanlarda bile oyuncularla takılmaya, onlarla yemek yemeye çalışıyorum. Hintli kaptan, “Saha dışında yapılan küçük şeyler sahadaki performansa yansıyor” dedi.

Oyuncuların ruhunu anlamanın, onlardan en iyi sonucu alabilmek için çok önemli olduğunu düşünüyor. “Etrafta olup biteni, akıllarından neler geçtiğini anlamalısınız. Farklı becerilere sahip oldukları için bir rahatlık seviyesi olması gerekiyor. Kendilerini ifade etme özgürlüğü çok önemli ve ben onlara bunu vermeye çalışıyorum.

Kaptan, “Akıllarından ne geçiyorsa onu dikkatle dinliyorum ve baskı altında ve zor durumlarda kimin benim için teslimat yapabileceğini anlamak için onlarla çok fazla zaman geçirmeye çalışıyorum.” dedi.

İlk çıkışını Hindistan'daki son Border-Gavaskar Trophy sırasında yapan Surya, geçen yıl Dünya Kupası'nda 50'den sonra tek formatlı bir oyuncu olarak anıldığı için tek bir Testten fazlasını oynayamadı.

Testin geri dönüşü konusunda umut besleyip beslemediği sorulduğunda ise kesin ve pratik yanıt verdi.

“Test geri dönüşüm olması gerektiği zaman gerçekleşecek. İster kırmızı top ister beyaz top olsun hiçbir yerel müsabakayı kaçırmıyorum.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular