Kayseri’de sosyal konut kuraları çekildi

alfilaria

Global Mod
Global Mod
Kayseri’de sosyal konut kuraları çekildi
Kadir Has Kültür Merkezi’ndeki kura çekiminde konuşan TOKİ Finansman Dairesi Başkanı Ayhan Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan projeye yapılan müracaatlardan 5 milyondan fazlasının geçerli olduğunu söyledi.

Planlı kentleşme ve konut üretim seferberliği kapsamında 20 yıl içinde 1 milyon 170 1000 konut rakamına ulaşıldığını nâkil Karaca, “TOKİ olarak okullardan üniversitelere, spor salonlarından yurt ve pansiyonlara, hastanelerden sağlık ocaklarına, ticari iş yerlerinden kütüphanelere, camilerden stadyum ve millet bahçelerine kadar 35 1000 335 eseri kazandırdık.” niteleyerek konuştu.

Karaca, TOKİ’nin Kayseri’dahi 57 şantiyede 21 1000 587 konut, iki millet bahçesi, 4 içki, 29 toplayan, 13 ilkokul, 3 kreş, 1 kütüphane, 2 lise, 1 pansiyon, 1 sağlık ocağı, 3 spor salonu ve 24 ticaret merkezi yatırımıyla kente katkıda bulunduğunu kaydetti.

Bu yetişkin konut hamlesi projesinde Kayseri’nin dahi yerini alacağını nâkil Karaca, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İlk etapta Kayseri merkezde 2 1000 300, Develi’dahi 134, Hacılar’bile 400, Yahyalı’bile 100, Bünyan’bile 118, İncesu Garipçe’dahi 190, İncesu Saraycık’ta 200, Pınarbaşı’nda 200, Sarız’bile 173, Tomarza’bile 176, Yeşilhisar’bile 236, Akkışla’bile 83, Felahiye’dahi 200, Özvatan’bile 75 olmak üzere 4 1000 585 konutumuza 97 1000 990 referans aldık.”

Vali Yardımcısı Şenol Esmer dahi konutların sahiplerine hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların akabinde AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu’nun bile aralarında durduğu protokolün katılımıyla şehit ailelerinden başlanarak kuralar çekildi.

Kura çekiminde adı kaynak yerel sanatçı Osman Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

Heyecanını dile getiren Demir, “Bir evimiz olsun dedik. Salona en son girdim. Adım hemen söylendi, rabia sırada. Evimiz yoktu, bu sonra inşallah olacak.” dedi.

Üç kez TOKİ’ye ev başvurusunda bağcıklı ve ilk kez kurada adı kaynak Hülya Erdoğan bile sayı mutlu olduğunu ifade etti.

Bugüne kadar kirada oturduğunu müfit Erdoğan, “Elhamdülillah, Allah herkese nasip etsin. Buraya üçüncü gelmem. Duygularımı kız kardeşimle paylaştım, şimdi dahi komşularımı arayacağım.” niteleyerek konuştu.

Salon yetersiz kalınca giriş kapısı önüne vatandaşlar için sandalyeler ve izlemeleri için ekran konuldu, kimi vatandaşlar kurayı merdivenlerde oturarak izledi.

Kayseri’deki kura çekimi yarın bile sürme yazar 12 Aralık’ta tamamlanacak.

Kayseri 12. Noter denetimindeki kura çekiminin sonuçları “açınık-Devlet”ten yayınlanacak.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.