“Kaybederken…”: RCB Star Duygusal Yolculuğu Anlattı

amazing

New member

İkinci yarıda Hindistan Premier Ligi'ne (IPL) giren ve anında etki yaratan Royal Challengers Bengaluru (RCB) çok yönlü oyuncusu Swapnil Singh, sayısız iniş ve çıkışlar yaşadığı “duygusal” kriket yolculuğuna başladı. yıldız vurucu Virat Kohli ile ilişkisi.
RCB, IPL 2024'ün sekiz maçtan yalnızca birini kazanarak play-off'lara ulaşmak için altı başarılı oyun elde ettiği berbat ilk yarısından dikkate değer bir dönüş gerçekleştirdi. Bu altı maçta Swapnil, küçük vuruşları, wicket alma yetenekleri ve düşük ekonomi oranıyla çok önemli bir rol oynadı. Dört vuruşta 164.70'lik bir vuruş oranıyla 28 koşu attı ve ayrıca ortalama 19.00'lik bir vuruş oranıyla altı wicket ve en iyi 2/28 rakamıyla 8.76'lık bir ekonomi oranı elde etti.

Kendisini seyircilere tanıtan Swapnil, Lucknow'da doğmuş olmasına rağmen Baroda'da (2005-2020) oynadığını ve şu anda Uttarakhand'da (2021-22 sezonundan itibaren) oynadığını söyledi.

76 birinci sınıf maçta, iki asır ve 16 ellili olmak üzere ortalama 26.22 ile 2.727 koşu attı ve 181 wicket aldı. 63 Liste-A maçında Swapnil, altı ellili olmak üzere ortalama 25.06 ile 1.153 koşu yaptı ve 67 wicket aldı. 81 T20'de iki ellili 877 koşu yaptı ve 69 wicket aldı.

“Babam benim ilk koçumdu. Onun sayesinde kriket oynuyorum. Tüm bunları mümkün kılan onun beni oynatma tutkusuydu. Kriket için Baroda'ya geçtiğimde altıncı sınıftaydım. O benim bir kriket oyuncusu olmamı istedi. Baroda'ya geldiğimde bowling oynamaya 14 yaş 355 günlükken başladım” diye anımsıyor.

???????????? ???????????????????????????? ?????????????????????? ?????????????????????? birçok nedenden dolayı özeldir! O mendilleri el altında bulundurun. Zaten onun hayranı değilseniz, sonunda hayran olacaksınız.????

Swapnil'in duygusal ve ilham verici yolculuğunu izleyin @bigbasket_com RCB Bold Diaries'i sunar!#PlayBold pic.twitter.com/8wlNNjsfxo

— Royal Challengers Bengaluru (@RCBTweets) 20 Mayıs 2024
Virat'la olan bağını hatırlatan Swapnil, Virat'la U15 ve U19 seviyesinde kriket oynadığını, Sri Lanka ve Malezya turnelerinde de oda arkadaşı olduğunu söyledi.

“Yıllar sonra onunla tanıştığımda çok sıcak hissettim. Yıllar sonra buluşuyorduk, birbirimize hayatlarımızı, ailelerimizi sorduk. Gerçekten çok iyi hissettirdi” diye ekledi.

Swapnil, ilk sezon olan 2008 IPL'de Mumbai Kızılderilileri (MI) tarafından seçildiğini ve Punjab Kings adına ligdeki ilk maçına 2017'nin sonlarında dört maç oynayarak çıktığını hatırladı.

“2008 yılında Mumbai Kızılderilileri için seçildim. Sachin (Tendulkar) hepimiz için bir tanrı gibidir. Onunla ilk kez tanıştığımda ve onunla etkileşim kurduğumda, bu iyi hissettirdi. IPL ebut'um PBKS'de oynarken CSK'ya karşı oldu. “Maxi (Glenn Maxwell) benim kaptanımdı. Az önce bir wicket aldım, yakaladım ve bowling oynadım” dedi Swapnil.

Daha sonra Swapnil, çok yönlü bir oyuncu olarak tutarlı performansına rağmen 2020'de Baroda tarafından çıkarıldığı en büyük kariyer başarısızlıklarından birini hatırladı. 33 yaşındaki oyuncu, kendi ayakları üzerinde durmayı öğrendiğinde bunun kendisi için bir lütuf olduğunu söyledi. Eski kriket oyuncusu İrfan Pathan, kariyerini ilerletmek için başka bir eyalet olan Uttarakhand'ı bulmasına yardımcı oldu.

“2016-17'de Baroda adına Duleep Trophy oynadım, onlar adına en yüksek sayıyı elde ettim ve çok sayıda wicket aldım. 2019'da beyaz top kriketinde Hindistan'da çok yönlü ilk üç oyuncu arasında yer aldım. Sonra COVID-19 geldi. Bundan sonra Baroda seçimleri yapıldı ama kaptan bana takımda yerimin müsait olmadığını söyledi ve ben de Pathan'ı oynamak için yeni bir eyalet arıyordum, çünkü sen takımdan atıldığında bu bana yardımcı oldu. Evine git, kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğren artık Baroda'nın bana iyilik yaptığını anlıyorum, yoksa işim biterdi” dedi Swapnil.

Swapnil, Baroda'nın çok yönlü oyuncusu Deepak Hooda'nın onun için bir kardeş gibi olduğunu ve Swapnil ile temasa geçen ve geçen yıl Lucknow Super Giants (LSG) için file bowling oyuncusu olarak IPL'ye geri dönmesine yardımcı olan kişinin kendisi olduğunu söyledi.

Çok yönlü oyuncu, antrenör Andy Flower ve spin antrenörü Narendra Hirwani'nin bowlinginden etkilenmiş olmasına rağmen Andy'den bir vuruş yapma fırsatı istediğini ve bunun da elde edildiğini söyledi. Onun vuruşu antrenör kadrosunu da etkiledi. Ayrıca LSG'de iki maç oynadı.

Ayrıca Andy'nin antrenör olarak RCB'ye geçtiğinde Zimbabwe'den kendisine bir şans daha vermesini istediğini ve yeni oyuncuların seçilmesi için düzenlenen bir kampa katılması gerektiğini söyledi. Ayrıca müzayedeler sırasında ailesinin kendisine RCB tarafından seçildiğini bildirene kadar neredeyse kendinden vazgeçtiğini hatırladı.

“Deepak Hooda benim için kardeş gibidir. Beni LSG'de file atıcısı olmam için aradığında telefonu kestim ve ona kötü davrandım (gülüyor). Düşünmek için beni tekrar aradı. İrfan bana gitmemi söyledi. Tıpkı benim de IPL'de oynadığım gibi. Antrenör Andy Flower benden çok etkilendi, son spin antrenörüne kadar bowling oynuyordum. Andy'ye beni neden vuruşta denemediğini sordu. Ayrıca Andy'nin vuruş konusunda da beni etkilemesini sağladı. Swapnil, “Andy'nin bunda büyük bir rolü var” dedi.

“RCB beni aldığında hem deneme hem de kamp düzenlemişlerdi. Andy'den bana bir şans daha vermesini istedim, bu aynı zamanda son şansım da olabilirdi. Beni kampa davet etti. Kamp ortalamaydı. Açık artırmada Ranji Trophy için Dehradun'a gidiyordum, indiğimde saat 19.00 ya da 20.00 olmalıydı, müzayedenin son turları devam ediyor olmalı, devam eden sezonu ve eğer mümkünse bir sezon daha oynamak istiyordum. Bunu hayatım boyunca yapmak istemiyorum. Fethedilecek başka şeyler olduğunu düşündüm. “Kimse bu yolculuğun benim için ne kadar duygusal olduğunu bilmiyor” diye ekledi.

Swapnil, buraya geldiğinde ancak daha sonra oynama şansı yakalayacağının farkında olduğunu söyledi. Bu yüzden kendini kanıtlamak için, oynama şansı bulamadan önce katıldığı her net seansını gerçek bir maç olarak değerlendirdi.

“Kaybettiğimizde taraftarların bize kötü davranacağını düşünüyordum. Ama taraftarlar pes etmedi. Bu benim için şok ediciydi. Hayranların bize gerçekten sadık olması beni gerçekten çok iyi hissettirdi. Kardeşimle konuşmak istediğimi konuşurdum. IPL'de sadece dört ve altıyı vurdum, çünkü bir küçük kapım var, bunu da yapmam gerekiyor,” diye bitirdi.

Bu makalede bahsedilen konular