“Kaptanlık Kişisel Beğeni ve Beğenmemelere Göre Değil”: Rohit Sharma Dünya Kupası Kadro Seçimi Hakkında

amazing

New member
Rohit Sharma, Dünya Kupası’nı evine getiren devasa baskının farkındadır ancak Hintli kaptan, ülkenin on yıl içindeki ilk ICC kupasını kazanmak için zorlu bir yolculuğa çıkarken kendisini dışarıdan gelen gevezeliklerden izole etmek ister. Bir milyardan fazla umudu omuzlarında taşıyan 36 yaşındaki Hintli kaptan, 5 Ekim’de İngiltere’nin Ahmedabad’da Yeni Zelanda’yı yenmesiyle başlayacak ODI Dünya Kupası’nda neyin tehlikede olduğunu biliyor.

Rohit, Asya Kupası’na katılmadan hemen önce PTI’ye verdiği özel bir röportajda “Benim için kendimi nasıl rahat tuttuğum ve olumlu ya da olumsuz bir rol oynayan dış faktörler konusunda endişelenmemem önemli. Her şeyi dışlamak istiyorum” dedi. Bengaluru’da kamp.

En gergin durumlarda bile Zen havası taşıyan Rohit, “2019 Dünya Kupası öncesinde bulunduğum aşamaya geçmek istiyorum” dedi.

Aynı sakinlik, röportaj sırasında bakış açısını karmaşık olmayan bir şekilde ortaya koyarken de görülüyordu, tıpkı bowling oyuncusunun arka sürüşüne vurduğunda sopasının düz yüzü gibi.

“Harika bir ruh halindeydim ve turnuvaya gerçekten iyi hazırlandım” dedi, eşi görülmemiş bir beş yüz koşuyla 648 koşu atarak en yüksek koşucu olarak ortaya çıktığı son turnuvaya atıfta bulunarak.

“İyi durumdaydım, iyi bir zihniyete sahiptim. Bunu geri getirmek istiyorum ve bunu yapacak zamanım var. 2019 Dünya Kupası öncesinde bir kriket oyuncusu ve kişisel olarak yaptığım doğru şeylerin neler olduğunu hatırlamaya çalışıyorum. Kaptan, bu düşünce sürecini kişisel olarak tekrar gözden geçirmek istiyorum” dedi.

Dünya Kupaları ve sonuçlarla ilgili değişkenlikler pek çok şeyi değiştirebilir ancak Rohit için bir aylık kriket, bu oyuncuyu ne geliştirebilir ne de bozabilir.

“Bir kişi başarısıyla veya başarısızlığıyla bir gecede değişemez” dedi.

“Bir sonucun veya bir şampiyonluğun beni kişi olarak değiştirebileceğini düşünmüyorum. Son 16 yılda kişi olarak değişmedim ve bu konuda hiçbir şeyin değişmesi gerektiğini düşünmüyorum” dedi.

“Odak noktası benim ve ekibim için önümüzdeki iki ay içinde hedeflerime nasıl ulaşabileceğim olacak. Bir insan bir ya da iki ay içinde değişemez.” Rohit, Mumbai Kızılderilileri kaptanı olarak beş IPL şampiyonluğu, Hindistan kaptanı olarak Asya Kupası (2018) kazandı ve takımı bu yılın Haziran ayına kadar Dünya Test Şampiyonası finaline taşıdı.

16 yıldır Hint kriketindeki mirasınızı hiç düşündünüz mü? “Hayır” diye cevap geldi Pat. “Arkamda nasıl bir miras bırakacağımı düşünen biri değilim. Benim mirasım insanların yargılaması ve hakkında konuşması olacak. Bunu söylemek bana düşmez.” Virat Kohli’nin 46’sından sonra ikinci sırada olan 30 ODI yüzlüğe sahip. 10 Test yüz ve dört T20I tonu ekleyin. Toplam 17.000’den fazla uluslararası koşu kötü rakamlar değil.

“Sayılara pek inanan biri değilim. Mutlu olmalı, önünüzdeki zamanın tadını çıkarmalı ve o anı yaşamaya çalışmalısınız. Bana ne mutluluk verir diye düşünüyorum” diye ekledi.

“Benim için önemli olan anılar yaratmak ve takım arkadaşlarımla iyi bir ilişki kurmak. Aldığınız ve sahip olduğunuz her şeyde mutlu olun.”

TAKIM SEÇİMİ KALP KIRIKLARI

Rohit, çekirdek grubun 18 üyesinden en az üçüne, Dünya Kupası’nın özel 15 üyesi arasında yer alamayacaklarını söylemek gibi kaçınılmaz bir görevle karşı karşıya kalacak.

Bir deja vu hissi var. Rohit 23 yaşındayken tarih yazan ‘2011 Sınıfı’na hiç giremedi. O zamanlar canımı acıtıyordu ve bunu ondan daha iyi kimse bilemezdi.

“En iyi kombinasyonu seçerken çeşitli nedenlerden dolayı kaçıracak oyuncular olacak ve Rahul bhai (Dravid) ve ben oyunculara neden kadroda olmadıklarını açıklamak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.” “Her seçimden ve açıklanan 11’den sonra oyuncularla iletişim kurmaya çalıştık. Onlarla neden seçilmediklerini yüz yüze, bire bir konuşuyoruz” dedi.

“Bazen kendimi onların yerine koymaya çalışıyorum. 2011’de seçilmediğimde, bu benim için çok yürek parçalayıcı bir an oldu ve Dünya Kupası kadrosundan çıkarıldıktan sonra geriye ne kaldığını hissettim.” Kendisinin ve Dravid’in kararlarının bazen ters gidebileceğini kabul etmekte hiçbir çekincesi yoktu. “Ben, teknik direktörler ve seçiciler, rakipler, zeminler, güçlü yönlerimiz, onların zayıf yönleri gibi tüm faktörleri hesaba katıyor ve sonra ortak bir noktada buluşuyoruz. Her zaman mükemmel olmama ihtimalimiz var.

“Günün sonunda çok az kişi karar veriyor ve biz insanlar olarak hata yapmaya mahkumuz. Her zaman haklı olmayacağız” diye ekledi bir duraklamayla.

Rohit “açık fikirli olması” gerektiğini ve herkesin görüşünü ve etrafındaki diğer insanların ne düşündüğünü dinlemesi gerektiğini düşünüyor.

“Bu kişiyi sevmiyorum, bu yüzden onu bırakıyorum gibi bir şey değil. Kaptanlık kişisel beğenilere ve hoşlanmamalara dayalı değildir. Birisi kaçırırsa bunun bir nedeni vardır. Eğer şanssız olan sizseniz, biz de yapabiliriz. hiçbir şey yapma.” Peki 2011 Dünya Kupası takımı açıklandıktan sonra kolunu omzuna atan kimdi? “Üzgündüm, odamda oturuyordum ve bundan sonra ne yapacağımı bilmiyordum. Yuvi’nin (Yuvraj Singh) beni odasına çağırdığını ve akşam yemeğine çıkardığını hatırlıyorum.

“Bana dışarıda bırakılmanın nasıl bir his olduğunu anlattı. Bana şöyle dedi: ‘En iyi şey, önünüzde uzun yıllar var. Dünya Kupası’nda oynarken, bu şansı daha sıkı çalışmak için kullanıyorsunuz. oyununuzu, becerilerinizi ve geri dönüşünüzü yapın. Hindistan için oynamamanız veya Dünya Kupası’nda oynama şansınız olmaması mümkün değil.” Skipper MS Dhoni ve seçiciler, Piyush Chawla’daki ilave bilek döndürücünün 2011’deki ekstra vuruştan daha faydalı olacağını düşündüler.

“Çizim masasına geri döndüm, çok çalıştım ve Dünya Kupası’nın hemen ardından geri dönüş yaptım ve o zamandan beri her şey yolunda. Bu duyguyu yaşayan ben olduğum için kimse bana ‘daha kolay’ diyemez. söylenenden ziyade yapılan”.

“Bir Dünya Kupası’nda dışlanmayla karşılaştım ve bunun tam olarak nasıl bir his olduğunu biliyorum.”

Batter Rohit, şutlar ve alınan riskler

Yıllar geçtikçe ‘imza Rohit’ haline gelen bir şut varsa, o da zaman zaman düşüşünü beraberinde getirse de çoğunlukla başarılı bir şekilde oynadığı pull-shot’tır.

Peki, atış uzmanlarına karşı ağları çekme konusunda ne kadar pratik yapıyor? “Bu şutu oynamak için yaptığım özel bir eğitim yok. Kimse bundan önce yaptığım işi bilmiyor.

Üç destek personeline atıfta bulunarak, “Raghu (Raghvendra), Nuwan (Senaviratne) ve Daya (Garani) son yıllarda geldiler ve ben bu atışı uzun süredir oynuyorum” dedi.

“U-17 ve U-19 günlerinden beri bu şut üzerinde çalışıyorum. Artık antrenman sırasında bu şut üzerinde özel olarak pratik yapmıyorum. Kısa atılmış bir top bulursam çekmeyle oynuyorum. Bowling oyuncuları sadece şut atmayacaklar. Bowl kısa, bu yüzden antrenman sırasında bowling oyuncularına her şeyi istedikleri şekilde atmalarını söylüyorum.”

(Başlık dışında bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve ortak bir yayından yayınlanmıştır.)

Bu makalede bahsedilen konular