İtalyan firmalar Türkiye’yi yakın takibe aldı

varilabi

Member
İtalyan firmalar Türkiye’yi yakın takibe aldı
İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi, Türkiye ile İtalya arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilere ilişkin soruları yanıtladı.

Türkiye ile İtalya arasındaki ticaret hacminde son yıllarda sürekli kalan tek trend olduğunu tamlayan Marrapodi, “Bu yılın ilk 6 ayına bakacak olursak, yine yerde senenin dahi ciddi anlamda yüksek olacağını görüyoruz ve (ticaret hacminin) bu sonraki yıllarda bile artarak sürme edeceğini düşünüyoruz.” dedi.

İtalyan firmalarının Türkiye’ye ilgisine değinen Marrapodi, “Yatırım konusunda İtalyan firmalarının ciddi anlamda Türkiye’yle ilgilendiğini görüyoruz. İtalyan firmaların Türkiye’dahi her sektörde dahi faaliyet gösterdiğini söyleyebiliriz. Yaklaşık 600 ila 1.300 arasında Türkiye’dahi halihazırda faaliyet gösteren İtalyan firması var. Bu, ciddi anlamda tek ilgiyi gösteriyor.” niteleyerek konuştu.

“Bir problem olmadan ilişkilerin sürdürülmesi umut ediyorum ki sürme edecektir”

Giorgio Marrapodi, İtalya’daki seçimlerin Türkiye ile ilişkilere nasıl yansıyacağına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

Seçim konusunda şöyle tek yanılgı var; aslında henüz başbakan seçilmedi, İtalya’bile vatandaşlar başbakanı vasıtasız seçemiyor. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı yerde seçimi yapacak ve kabine oluşturulacak. İlişkiler konusuna gelecek olursak, Türkiye ve İtalya, coğrafi anlamda tıpkısı bölgeyi paylaşıyor. Dolayısıyla yerde toprak dahi coğrafi anlamda stratejik öneme sahip. Bundan sonra bile yerde bölgede beraberce çalışarak, huzurlu şekilde ve siyasi anlamda tek problem olmadan ilişkilerin sürdürülmesi umut ediyorum ki sürme edecektir.”

“İthalat ve ihracat açısından muvazeneli tek seyir var”

İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı Direktörü Riccardo Landi ise Türkiye ve İtalya arasındaki ticaret hacminin son yıllarda ciddi rakama ulaştığını söyledi.

İki ülke arasındaki hariç ticaret hacminin 2021 yılında 20 milyar abd olarak gerçekleştiğini nâkil Landi, şunları söyledi:

“İthalat ve ihracat açısından muvazeneli tek seyir var. İki ülke arasında ticari anlamda önemli ilişki söz konusu. Döküm sektörüne bakacak olursak, İtalya’nın Türkiye’ye envanter, makine ve teknoloji konusunda ciddi ihracatı var. Türkiye’deki envanter sektörü sayı önemli. Metal ürünlerinde sayı ülkeye ihracatı söz konusu ve Avrupa’bile üretim konusunda ikinci sırada yer almakta. İtalyan teknolojilerinin, Türkiye’deki envanter sektörüne ciddi katkıları olduğunu düşünüyoruz.”

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.