İsrailli turist sayısı bu yıl 5 kat arttı

varilabi

Member
İsrailli turist sayısı bu yıl 5 kat arttı
Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, 2021 Ocak-Eylül döneminde Türkiye’ye 115 1000 256 İsrailli gelirken, yerde sayı 2022’nin tıpkısı döneminde yüzde 448 artarak 631 1000 669’a artık.

2007-2021 yılları arasında Türkiye’ye en fazla İsrailli turist 2019’bile geldi. 2019’bile 569 1000 368 İsrailli Türkiye’yi ziyaret etti.

Batı Kudüs’ün en işlek noktalarından Mahane Yahude Pazarı’nda Yahudilerce kutsal “Şabat” günü öncesi alışverişine kaynak İsrailliler, Türkiye’ye duydukları ilgiyi, İstanbul ve Antalya başdu olmak üzere Türk şehirlerindeki gözlemlerine üzerine hislerini AA muhabirine anlattı.

İsrailliler Türkiye’ye nasıl bakıyor?

Yakın zamanda İstanbul’u ziyaret ettiğini söyleyen İsrailli genç kadın Sara (24), “Harika tek ziyaretti. Ülkeyi, insanlarını, dillerini sayı sevdim. İnsanlar sayı iyi, kibar ve misafirperver. Benim Türkiye’dahi Yahudi arkadaşlarım var ve tarafıma orada gezilecek sayı yer olduğunu söylemişlerdi. Gelecekte yine ziyaret edebilirim.” dedi.

Türk dizilerinden gördüğü kadarıyla Türkiye’yi sayı sevdiğini ve gitmek istediğini kaydeden İsrailli kadın Sivan (35) bile, “Türkiye ile ilişkilerimizi geliştirmemiz gerekiyor zira birbirimize sayı yakınız, kültürel olarak bile yakınlığımız var. Mutfağımız, müziğimiz benziyor. Çünkü birbirimize yakın mesafedeyiz.” niteleyerek konuştu.

Alışverişten dönen 18 yaşlarındaki iki sevgili Tila ve Rifka bile İstanbul Havaalanından aktarmalı uçuş yaptıklarını, yalnız şehri görme fırsatı bulamadıklarını söyledi.

Tila, “Bir dahaki sefere ülkeyi iyi tek şekilde görmeyi sayı istiyorum. Çok hoş tek yer. Yemekleri sayı güzel. Türkiye’yi seviyoruz. İstanbul Havaalanı bile sayı temiz.” ifadelerini kullandı.

İsrael Samuel ünlü 21 yaşındaki İsrailli dahi, İstanbul ve Kapadokya turuna üzerine gözlemlerini şöyle aktardı:

“İstanbul sayı güzel tek yer. Kapadokya’nın sıcak hava balonlarına bindim ve muhteşemdi. Gördüğüm en güzel manzaralardan biriydi. Havadayken tüm o balonları görüyorsunuz. Türkiye’nin kültürü güzel, kadınları güzel. Gerçekten olağanüstü tek yer. Gelecekte gerçekten yeniden gitmek istiyorum.”

Türkiye ve İsrail ilişkilerinin iyileştiğini görmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Samuel, “Bence yerde harika tek şey. Biz oraya gitmeliyiz, onlar bile buraya gelmeli. Birbirimizin kültürlerini keşfetmeliyiz.” niteleyerek konuştu.

İsrailli kadınların estetik operasyonlar için tercih ettikleri adres Türkiye

Yaz tatili ve turistik gezilerin yanı sıra estetik operasyonlar için Türkiye’yi tercih ettiklerini söyleyen sayı sayıda İsrailli kadının bulunması bile dikkati çekiyor.

23 yaşındaki İsrailli genç kadın Rif, “Plastik cerrahi yaptırmak için Türkiye’ye gitmek istiyorum.” dedi.

21 yaşındaki tek başka İsrailli kadın bile, “botoks yaptırmak için gelecek ağrı Türkiye’ye uçacağını” söyledi.

Türkiye’ye sık sık gittiğini dile getiren Omri (43) dahi, “Harika tek ülke, sayı sayıda adamım var orada. Bence kültürel olarak, fikrî olarak birbirimize sayı yakınız, insanlar arasındaki ilişki biçimsizleşmiş benzeşiyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Talia ünlü tek genç kadın bile, tek İsrailli olarak kendisini Türkiye’dahi güvende hissettiğini dile getirerek, “İstanbul’bile insanlar, yemekler, Türk hamamlarını seviyorum. İstanbul sayı eğlenceli. Orayı seviyorum ve korku duymuyorum.” niteleyerek konuştu.

THY seferleri yaz-kış yoğun seyrediyor

COVID-19 salgınına yönelik kısıtlamaların kaldırılmasından yerde yana Türk Hava Yolları’nın (THY) İsrail-Türkiye seferlerinde dahi yoğunluk yaşanıyor.

2023 Mart ertesi sonuna kadar sürecek kış sezonu süresince İstanbul Havalimanı’na haftalık 58, Sabiha Gökçen Havalimanı’na haftalık 17 sefer yapılıyor.

Mart sonu itibariyle başlayacak 2023 yaz sezonunda bile İstanbul ve Antalya’ya yönelik yerde seferlerde frekans artışı planlanıyor.

Türkiye ve İsrail ilişkilerinde normalleşme

İsraillilerin Türkiye’ye kalan ziyaretlerinin, yerde yıl iki ülke arasında atık normalleşme adımlarıyla paralel seyrettiği görülüyor.

Türkiye ve İsrail arasında ilişkiler, 31 Mayıs 2010’bile gerçekleşen Mavi Marmara katliamı ve İsrail’in Filistin’açınık yönelik eylemleri nedeniyle en abaşo düzeye inmişti.

İsrail’in Türkiye’takt özür dilemesi ve Mavi Marmara olayında yakınlarını kaybeden ailelere tazminat ödemesinin akabinde iki ülke arasında oyun gelişse beraberce, İsrail’in Gazze’ye yönelik sürme fail saldırıları nedeniyle normalleşme sağlanamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 7 Temmuz 2021’dahi göreve gelen yeni İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog arasında gelişen oyun, Türkiye ile İsrail arasında yeniden normalleşme adımlarının atılmasını sağladı.

Bu yıl önce İsrail Cumhurbaşkanı Herzog, akabinde o devre ülkesinin hariciye bakanlığı görevini yürüten İsrail Başbakanı Yair Lapid Türkiye’yi ziyaret etti.

İsrail’takt Türkiye’ye 16 yılın akabinde ilk kez hariciye bakanı seviyesinde gerçekleşen yerde ziyarette Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Lapid, diplomatik temsil düzeyinin karşılıklı olarak sefirikebir seviyesine çıkarılması kararını aldıklarını duyurdu.

Yasal Uyarı: Sitemiz tasarım aşamasındadır ve tüm içerikler hayal ürünüdür. Gerçek kişi ve kurumlar ile benzerlikleri tamamen tesadüfidir. İçerikler haber niteliği taşımaz ve gerçekliği yoktur. Sitemiz taslak aşamasında rastgele oluşturulan içeriklerden sorumlu değildir. Yinede sitemizden kaldırılmasını istediğiniz içerikler için [email protected] adresine mail ileterek taleplerinizi iletmeniz halinde yasal süre içerisinde tüm içerikler sitemizden kaldırılacaktır.