IPL 2024: Hardik Pandya Mumbai Kızılderililerine Döndükten Sonra Shubman Gill Gujarat Titanlarına Liderlik Edecek

amazing

New member
Shubman Gill’in dosya resmi© BCCI

Hindistan’ın açılış oyuncusu Shubman Gill, 2024 sezonu için Hindistan Premier Ligi takımı Gujarat Titans’ın yeni kaptanı olarak atandı. Karar, her zamanki kaptanları ve çok yönlü yıldız Hardik Pandya’nın eski franchise’ı Mumbai Indians’a tamamen nakit bir anlaşmayla takas edilmesinin ardından geldi. GT’nin 2022’deki ilk sezonunda Hardik, takımın gıpta ile bakılan kupayı kaldırmasıyla masalsı bir başlangıç yaptı ve ikinci sezonda ikinci oldu. Öte yandan Gill, Gujarat adına her iki sezonda da önemli bir rol oynadı.

X’i (eski adıyla Twitter) kullanan Gujarat Titans, Gill’in sezonun yeni kaptanı olarak atandığını duyurdu.

𝐂𝐀𝐏𝐓𝐀𝐈𝐍 𝐆𝐈𝐋𝐋
🫡
#AavaDe pic.twitter.com/tCizo2Wt2b

— Gujarat Titanları (@gujarat_titans) 27 Kasım 2023
Gujarat Titans’tan yapılan bir açıklamada, “Gill, Gujarat Titanlarının ayırt edici özelliği olan deneyim ve gençlik coşkusunun benzersiz bir birleşimine sahip bir takıma liderlik edecek” dedi.

Gill, üç asır ve sekiz ellili olmak üzere 33 istekada ortalama 47.34 ile 1373 koşu topladı. Geçtiğimiz sezon, 17 maçta 890 koşuyu ortalama 59.33 ile üç asır ve dördü ellili sayılarda gerçekleştiren ve aynı zamanda Orange Cap kazananı olarak adlandırılan açılış için anıtsal bir sezondu.

Açılış, GT’nin IPL’deki ilk çıkışından bu yana gösterdiği sansasyonel koşuda etkili oldu. Geçen sezon Mumbai Kızılderililerine karşı 60 topta 129 koşu yaptı; bu, IPL play-off’larında bir vurucu arasında en yüksek sayıydı.

“Gujarat Titans’ın Kaptanlığını üstlenmekten mutluluk ve gurur duyuyorum ve böylesine iyi bir takıma liderlik etme konusunda bana duydukları güven için takıma teşekkür ediyorum. İki olağanüstü sezon geçirdik ve heyecan verici kriket markamızla takıma liderlik etmeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” ” dedi Gill duyuruda.

2022’deki ilk sezonunda Hindistan Premier Ligi’ni (IPL) kazanan GT, bir sonraki sezonda Chennai Super Kings’e (CSK) yenilerek finallere yükseldi.

Gill ayrıca son IPL’de üç yüzyılı geride bıraktı. Yalnızca Royal Challengers Bangalore (RCB) Virat Kohli’yi (2016) yenerken Rajasthan Royals’ı yenen Jos Buttler (2022), tek bir IPL sezonunda dört puan alarak daha fazla puan elde etti.

(ANI Girişleri ile)

Bu makalede bahsedilen konular