İlk önce sos vardı. Bu yüzden bu brisketli sandviçin fiyatı 13,50 dolar.

Barbie45

New member
Sorun şu ki, Bay Rivera asla et satmayı düşünmedi.

New York yerlisi ve barbekü hayranı, 2009 yılında Mets maçında denediği baharatlı sosa takıntılı hale geldi. Onları evde yeniden yaratmak için yola çıktı ve bu girişim onu şef olarak güvenli işini bırakıp aşçılık okuluna gitmeye yöneltti.

2019 yılı itibarıyla geleneksel Porto Riko mutfağının lezzetlerini anımsatan kendi soslarını pazarladı. “Baba ve Oğul” adını kullandı ve etikette kendisinin ve oğlunun tencereyi karıştırırken çekilmiş bir fotoğrafı yer alıyordu.

Sonra salgın ve bir yaralanma onu evde tuttu. Bay Rivera, internette bilgi aradı.

2021'de soslarını, geçen ay kapanana kadar Bronx'un Allerton bölümündeki Gun Hill Brewery'de hafta sonları satmaya başladı. Bir arkadaşım, müşterilerin sosları denemesini kolaylaştırmak için bir et tütsüleyici getirdi. Yemeğin üç saat içinde bittiğini söyledi.


“Yemek sosu aştı” dedi. “Yemek, geçimini sağlayan şeydi.”

Rivera'nın tek seferlik bir haftasonu girişimi olarak düşündüğü şeyin artık özel bir şeye dönüştüğünü söylüyor: eşi Jasity Soltero, 17 yaşındaki oğulları Mason ve gerektiğinde birkaç kuzeniyle birlikte tam zamanlı küçük bir işletme. onun yanında durmasına yardımcı oluyor. Rivera, domuz rostosu ve güvercin bezelyeli sarı pirinç gibi Porto Riko klasiklerine bakış açısını sergileyen bir menü geliştirdi. İnsanlara Porto Riko'nun yerli halkının da ızgara et yaptığını hatırlatmak istiyor.


Yakın zamanda Co-op City'de düzenlenen bir topluluk festivalinde şef olan Miguel Antonio Salamanca, “Şimdiye kadar tattığım en lezzetli göğüs etine sahip” dedi. Şöyle ekledi: “Bunun için doğru yerin burası olduğunu hissettim.”

Sandviçin içine ne kadar et girdiğine ve parçanın ne kadar iyi olduğuna bağlı olarak yemeğin New York City'deki fiyatı, Bay Rivera'nın en çok satan teklifinden başka yerlerde 20 doların üzerine kadar değişebilir.

New York Yemek Kamyonu Derneği'nin kurucu ortağı Ben Goldberg, dalgalanan et fiyatları ve artan dizel yakıt ve kağıt ürünleri maliyetleri de dahil olmak üzere pek çok zorluk ve sürprizin bulunduğunu söyledi. Salgının daha fazla açık hava etkinliğine yol açtığını ve bunun aslında gıda satıcıları için sokakta satış yapmaktan daha karlı olabileceğini söyledi.

Yine de Rivera'nın işi oldukça emek yoğun. Bazen Westchester County'deki ticari bir mutfakta yemek hazırlıyor ve bu ona ziyaret başına 100 ila 300 dolar arasında bir maliyete mal oluyor. Bir etkinlik için et pişirirken genellikle geceleri kamyonetinde uyuyor ve belirli menüleri kişiselleştiriyor. Co-op City için yaklaşık 20 dolara bir tabak et ve üç porsiyon ekledi ve aileleri mutlu etmek için sosisli sandviç, patates kızartması ve meyve suyu kutuları sundu.


Bay Rivera'nın, kamyoneti bozulduğunda ve sadece bir buçuk gün ihtiyacı olmasına rağmen hafta sonu için araba kiralamak için 500 dolar ödemek zorunda kaldığında olduğu gibi esnek kalması gerekiyor. En sevdiği çörekler her zaman mevcut olmadığından son dakikada daha ucuz bir alternatife geçebilir.

Ancak parlak noktalar da var: Üç yıllık seyahatin ardından tam zamanlı çalışma planı onu motive ediyor. Ailenin dışındaki ilk çalışanı olan çırak da ona yardımcı olacaktır.

Rivera, “Beni durduran şey şu anda manzaranın tadını çıkarabileceğim zirvede olmamdır” dedi. “Artık eğitebileceğim ve sonra bir günlüğüne uzaklaşabileceğim insanlara ihtiyacım var.”


Yapımcısı Eden Weingart, Andrew Hinderaker ve Dagny Salas. yoluyla gelişme Gabriel Gianordoli Ve Aliza Saygılarımla.