İKSV’nin yeni Mütevelliler Konseyi Başkanlığı Koç’a emanet

M4R14

New member
İKSV’nin yeni Mütevelliler Konseyi Başkanlığı Koç’a emanetİstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) Mütevelliler Kurulu’nun 1 Kasım 2022 tarihindeki toplantısında, bakılırsav mühleti dolan Prof. Dr. Münir Ekonomi yerine Koç Holding İdare Konseyi Lideri Ömer M. Koç’un İKSV Mütevelliler Heyeti Başkanlığı’nı üstlenmesine oybirliğiyle karar verildi.

‘Aydın Türkiye’nin yolu sanattan geçiyor’

Koç Holding İdare Heyeti Lideri Ömer M. Koç, İKSV Mütevelliler Konseyi’nde başkanlık nazaranvini üstlenmesinin akabinde yaptığı açıklamada, “Medeni, çağdaş ve aydın bir Türkiye’nin yolunun eğitim ve sanattan geçtiğine inanıyorum. Ülkemizin kültür ve sanat hayatına, 50 yıldır değer biçilemez katkılar sağlayan İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın Mütevelliler Konseyi Başkanlığı’nı üstlenecek olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

‘Sanata katkılarımızı güçlendirerek devam ettireceğiz’

İKSV Mütevelliler Şurası, bundan bu biçimde Ömer M. Koç başkanlığında çalışmalarını sürdürecek.

İKSV’nin İdare Konseyi ise vakfın kurucu sponsoru olan Eczacıbaşı Topluluğu’nun İdare Şurası Lideri Bülent Eczacıbaşı başkanlığında çalışmalarına devam ediyor. İKSV İdare Konseyi Lideri Bülent Eczacıbaşı toplantının akabinde “Uzun yıllardır bilhassa şimdiki sanat alanındaki çalışmalarımızın en büyük destekçisi olan Koç Holding’in İdare Konseyi Lideri Sayın Ömer M. Koç’un İKSV Mütevelliler Şurası Lideri olmasından büyük memnunluk duyuyorum. Sayın Koç’un da dayanağıyla sürdüreceğimiz çalışmalarla vakfımızı 50. yılının ötesine en başarılı biçimde taşıyacağımıza, sanatkarlara ve sanatseverlere katkılarımızı güçlendirerek devam ettireceğimize gönülden inanıyorum” dedi.