“Hissediyorsam, Yeterince İyi Değilim…”: Rohit Sharma'nın İngiltere karşısında Test Serisi Galibiyetinden Sonra Büyük Emeklilik İddiası

amazing

New member
İngiltere'ye karşı beş maçlık seriyi 4-1'lik bir farkla tamamlayan Rohit Sharma liderliğindeki Hint kriket takımı için gurur verici bir an oldu. Hindistan, Ben Stokes liderliğindeki ziyaretçilere karşı vuruş sırası galibiyetiyle son Testi üç günden kısa bir sürede tamamladı. Galibiyetin sayesinde Hindistan, Dünya Test Şampiyonası puan tablosundaki konumunu sağlamlaştırdı. Galibiyetin ardından Hindistan zirvedeki liderliğini artırdı. Şu anda 68,51 puan yüzdesine sahipler (9 maçta 6 galibiyet). İngiltere'nin puan yüzdesi 17,5'e düştü. Diğer takımlar oldukları yerdeler.

Galibiyetin ardından Rohit Sharma, son 2-3 yıldaki Test kariyerine ilişkin ilginç bir açıklama yaptı. Önceden kaydedilmiş bir programda Dinesh Karthik ile konuşan Hintli kaptan emekliliğin açılışını yaptı.

“Sanırım bir gün uyanırsam ve yeterince iyi olmadığımı hissedersem, spor yapacak kadar iyi hissetmiyorum. Bunu konuşup onlara bildireceğim. Ama dürüst olmak gerekirse, şunu hissediyorum: Son iki ya da üç yılda kriketim gerçekten yükseldi ve en iyi kriket oynuyorum” dedi,” dedi Rohit Sharma Jio Cinema'da.

“Rakamlara falan bakan istatistikçi biri değilim. Evet, büyük sayılar elde etmek, bu sayılar önemli ama sonuçta bu takımda odaklandığım bir kriket oynama kültürü var ve ben Hâlâ odaklanıyorum. Belli bir değişiklik getirmek istedim. Biliyorsunuz, oyuncular sahaya çıkıyor ve oldukça özgür bir şekilde oynuyor. Kriketin istatistiksel yönünü bu takımdan tamamen çıkarmak istiyorum.

“İnsanlar sayılara bakmıyor. İnsanlar kişisel skorlarına bakmıyor. Oyunu oynayın. Eğer iyi oynuyorsanız sayılar kendi başının çaresine bakacaktır. Korkusuzsanız, zihniniz temiz ve netse, diğer şeyler kendi başının çaresine bakacaktır. kendine iyi bak. Ama sakın dikkat etme. Dışarı çıkıp ara tamam, buradan 50 alabilir miyim? 100 alabilir miyim? Açıkçası tüm bu sayılar iyi. Olacak. Ama bunu tamamen aklından çıkar. “Aklını topla ve sadece oyuna odaklan.”

Rohit Sharma, “Bir gün uyandığımda yeterince iyi olmadığımı hissettiğimde hemen emekli olacağım ama son birkaç yıldır hayatımın en iyi kriketini oynuyorum” dedi. [JioCinema] pic.twitter.com/b6M7TN8mSn

—Johns. (@CricCrazyJohns) 9 Mart 2024
Hindistan'ın 1-1 berabere kaldığı Güney Afrika deplasman test serisi hakkında konuşan Rohit Sharma şunları söyledi: “Genellikle ilk testi kaybediyoruz ve ardından 2., 3., 4. Testlerde toparlanıyoruz, bu yüzden sadece 2 maç oynadığımız için hayal kırıklığına uğradım. Güney Afrika'da Test serisi”.

Rohit Sharma ayrıca genç takımın, yaşlıların yokluğuna rağmen İngiltere'ye karşı ayağa kalkıp mücadele etme şeklini de övdü.

“Böyle bir Testi kazandığınızda her şeyin yerli yerine oturması gerekiyor. Bir aşamada insanlar gelecek ve insanlar gelecek ve biz bunu biliyoruz. Bu adamların belki deneyimleri eksik, çok fazla kriket oynamışlar ve ben de bunu yapabilirim. Burada durun ve bu adamların baskı altında oldukça iyi tepki verdiklerini görün. Bu övgü tüm takıma gidiyor ve bunu görmek memnuniyet vericiydi” dedi.

“Bunun gibi bir seriyi kazandığınızda, sayı serileri ve 100'lerden bahsediyoruz ancak bir Testi kazanmak için 20 wicket almak önemlidir. Bowling oyuncularının sorumluluk alma şeklini görmek memnuniyet vericiydi. Konuşma (Kuldeep ile), çok fazla potansiyeli var ve ilk vuruşta fişler düştüğünde gerçekten iyi bowling oynadı ve sakatlığından sonra geri geldi ve NCA'da çalıştı ve çok fazla çaba gösteriyor ve çok sevindirici önemli olan onun vuruşuydu.

“(Jaiswal'den bahsediyoruz) gidecek çok yolu var, bu pozisyonda olmak harika. Daha ilk andan itibaren bowling oyuncuları üzerinde baskı oluşturabilecek böyle bir yeteneğe sahip bir adam, ileriye dönük pek çok zorlukla karşılaşacak. O Sert bir adam ve zorlukları seviyor, onun için kesinlikle mükemmel bir seri ve büyük puanlar almayı seviyor.”

Bu makalede bahsedilen konular