Hindistan Takımı Testlerde ‘BazBall’ Yaklaşımını Benimseyecek mi? İşhan Kişan Sert Yanıt Verdi

amazing

New member
Hintli kaleci Ishan Kishan, maçın durumuna göre Test kriket oynamayı tercih ediyor ve “Bazball” un her beş günlük oyunu oynamak için şablon haline gelmemesi gerektiğini ekliyor. Teste ilk çıkışını Batı Hint Adaları turunda yapan Kishan, burada çekilen ikinci Testin ikinci vuruşlarında T20 tarzı bir yarım asırlık gol attı, çünkü saatin ihtiyacı hızlı gol atmak ve ev sahibi için heybetli bir hedef belirlemekti.

Hindistan, ikinci Testin 4. gününde üst üste 7,54 tur atarak puan aldı (24 üstte 181/2 olarak ilan ettiler), maç sonrası basın toplantısında Ishan’a Hindistan’ın gelecekte Test maçlarını bu şekilde oynayıp oynamayacağını soran uzmanların dikkatini çekti, tıpkı agresif oyun tarzı ‘Bazball’ olarak anılan İngiltere gibi.

İkinci Testin dördüncü gününde hızlı koşular yapmak için vuruş sıralamasında terfi eden Kishan, “Her gün gelip hızlı kriket oynamaya başlamanız gerekli değildir.

Kishan, Hindistan’ın Batı Hint Adaları için 365 turluk bir zafer hedefi belirlemesine yardımcı olmak için 34 top 52 sayı attı, ancak Pazar günü beşinci ve son günde yağmur, Hindistan’ın iki maçlık serinin temiz bir şekilde taranmasını engellemek için oyun bozdu.

“Çoğunlukla oynadığımız yerde küçük kapılar o kadar kolay değil… dönüş ve zıplama var. Bu yüzden bu yüzeylerde hızlı oynamanın bir anlamı yok çünkü küçük kapıları düzgün okumanız gerekiyor.

“Hızlı koşular yapabileceğiniz bir kaleye sahipseniz ve saatin ihtiyacı bunu yapmaksa, o zaman (Hint) takımındaki her oyuncu bu rolü yerine getirme yeteneğine sahiptir.

“Sahip olduğumuz oyuncu türü ve oynadığımız format ve maç sayısı, herkes rolünü biliyor – hangi maçın nasıl oynanması gerektiğini. Bu yüzden, kişisel olarak, her maçın böyle oynamamıza (hızlı gol atmamıza) gerek olmadığını düşünüyorum, ancak duruma dayalı olmalı.”

“NCA’daki Rishabh Pant’tan ipuçları aldım”

Kishan, Batı Hint Adaları turu için Hindistan Testi tarafında değiştirdiği adam olan Rishabh Pant’ın Ulusal Kriket Akademisi’nde kaldığı süre boyunca kendisine yararlı ipuçları verdiğini söyledi.

Pant, geçen yıl Aralık ayında korkunç bir araba kazası geçirdikten sonra şu anda NCA’da rehabilite ediliyor.

“Beni U-19 günlerinden tanıyor… nasıl oynuyorum, nasıl düşünüyorum, bu yüzden etkileşimde bulunmaya devam ediyoruz. Geliştirmek için yapması gerektiğini düşündüğüm şeyi ona söylüyorum ve aynısı onun için de geçerli. Ayrıca bana yardım etmeye ve bir turda en iyi şansımı vermemi sağlamaya çalışıyor. NCA’da bana bazı iyi puanlar verdiği için çok müteşekkirim.” “Açıkçası, Testlerde çok iyi iş çıkardı ve vurduğumuz sayı… Rishabh yarasaları, durumu anlamamız bizim için çok önemli. Dört küçük kapı hızla düşerse ve bir ortaklık gerekliyse, o zaman o hızlı skor oyununu oynayamayız.

“Genel olarak, maçı aklımızda tutmalıyız … o noktada ne yapmamız gerekiyor çünkü bu beş günlük bir oyun ve son gün çok önemli. Ve planlama ve uygulama, Test kriketinde en önemli yöndür.

Rohit genç oyuncularla nasıl başa çıkacağını biliyor

Kishan, kaptan Rohit Sharma’nın deneyiminin ve genç oyuncularla nasıl başa çıktığının onlara güven ve açık bir zihinle oynamaları için “rahatlık bölgesi” verdiğini söyledi.

“Çok deneyimli bir kaptan. Oyuncuları rahat bir bölgede tutmak için elinden gelenin en iyisini yapıyor, baskının oyuncuları yenmesine izin vermiyor.”

“Aslında, (İspanya Limanı’ndaki ikinci vuruşta) vuruş yapmak için dışarı çıktığımda, ‘oyununu oyna, vuruşlarını planla ve kimin ne söylediğini düşünme’ dedi.

“Bir genç için, kaptanın sana inanması ve benim durumu halledebilmem çok büyük bir artı.”

Bu yazıda bahsedilen konular