“Heyecanlanmayın…”: Wasim Akram’ın Pakistan Pacers’a Basit Tavsiyesi

amazing

New member
Wasim Akram, Pakistanlı oyunculara kendi çizgilerine ve uzunluklarına odaklanmalarını tavsiye etti.© X (Twitter)

Wasim Akram, Perth’teki Optus Stadyumu’nda Avustralya’ya karşı yapılan ilk Test sırasında Pakistan tempocularının yaklaşımını eleştirdi. Onun tepkisi, Avustralya’nın Pakistan’a karşı 113.2’lik skorda 487 puan toplayarak David Warner’ın 26. Test yüzyılını geride bırakmasının ardından geldi. Eski Pakistan kaptanı, alt kıtadan gelen tempolu koşucuların Avustralya pistlerinde tempoya nasıl sinirlendiklerine ve zıpladıklarına dikkat çekti. Akram, Pakistanlı oyunculara atılım yapmak için hatlarına ve uzunluklarına odaklanmalarını tavsiye etti.

“Avustralya farklı bir top oyunudur. 15 over sonrasında Kookaburra topu hiçbir işe yaramaz. Kısa atış yapmanızı istiyorlar. Zıplamayı iyi biliyorlar. İyi çekebiliyorlar. İyi kanca atabiliyorlar. Sanırım benim tavsiyem Akram, Fox Sports’a “Bütün Pakistanlı bowling oyuncuları için uzunluk önemli” dedi.

“Uzunluğu doğru ayarladığınız anda, kısa toplarla değil vurucuları sıkıntıya sokarsınız. Optus Kriket Sahasındaki sıçrama sizi heyecanlandırmasın” diye ekledi.

İlk vuruşta 164 sayı atan Warner da Akram’ın düşüncelerini yineleyerek Pakistanlıların ilk vuruşta “uzun boylu” olduğunu söyledi.

“Bazen rakip takımlar Avustralya’ya geliyorlar ve bir ya da iki atış yapıp yere geri itiliyorlar, sonra o mesafeyi azaltıyorlar. Oysa bowling oyuncularımıza bakarsanız, sürekli olarak bu mesafeyi vurmaya çalışıyorlar ve sizden de bunu yapmanızı istiyorlar. (o) tam yanlarından geçtik. Bugün yerden aşağıya doğru bir sayı attığımı sanmıyorum ve işte o zaman onları uzaklaştırdığınızı anlarsınız. Sadece doğru bölgede yeterince top attıklarını sanmıyorum bizi oynatın” diye ekledi.

Warner, Avustralya’nın ilk vuruşta 216 sayılık bir üstünlük sağlamasına yardımcı oldu, ancak ikinci vuruşta bir ördek yüzünden oyundan atıldı.

Avustralya, ilk vuruşta Pakistan’ı 271 sayıyla geride bırakırken, deneyimli spinner Nathan Lyon 500 puanın bir kalesine yaklaştı. Off-spinner sonunda Pazar günü dönüm noktasına ulaştı ve Avustralya 360 koşuluk bir galibiyet kaydetti.

Bu makalede bahsedilen konular