“Her Zaman Hareket Ediyorum …”: Muhammed Amir, 2024’te İngiliz Pasaportu Aldıktan Sonra Muhtemel IPL Çıkışında

amazing

New member
Mohammad Amir’in fotoğrafı© AFP

Eski Pakistanlı pacer Mohammad Amir, gelecek yıl İngiliz pasaportu almaya hazır. Yıldız süratçi, 2016 yılında İngiliz vatandaşı ve avukat Narjis Khan ile evlendi. Pakistanlı bowling oyuncusu 2020’de İngiltere’ye taşındı ve şimdi İngiliz pasaportunu almasına sadece bir yıl kaldı. Pakistanlı oyuncuların Hindistan Premier Ligi’ne katılmasına izin verilmediğini belirtmekte fayda var, ancak İngiliz pasaportu Amir için işleri değiştirebilir. Ancak bir başka büyük soru da, pacer’ın nakit zengini Hindistan ligine katılmaya istekli olup olmadığıdır.

“Bir yılım var. Senaryo ne olur bilmiyorum. Hep adım adım ilerliyorum. Bir yıl sonra nerede olacağımı bilmiyorum. Geleceği kimse bilmiyor. Pasaportu alınca gideceğim. Kesinlikle elde ettiğim en iyi fırsatı değerlendirin,” dedi Amir ARY News’e.

Pakistanlı oyuncular, 2008’deki açılış sezonunda IPL’nin bir parçasıydı, ancak iki ülke arasındaki kötüleşen siyasi bağlar, Hindistan’ın katılımı yasakladığını gördü.

Ancak Pakistanlı hız uzmanı, İngiltere için uluslararası kriket oynamayacağını açıkça belirtti.

“İngiltere için oynamayacağım. Pakistan için oynamam gereken ne varsa uluslararası kriket oynadım” dedi.

Amir daha önce potansiyel olarak Pakistan’ı tekrar temsil etme fırsatından duyduğu heyecanı dile getirmişti. Pacer, o zamanki yönetimden gördüğü “perişan” muameleyi protesto etmek için 2020’de uluslararası kariyerine ara vermişti.

Amir, eski PCB şefi Ramiz Raja’ya Pakistan’daki yeni hükümet tarafından çıkış kapısını gösterdikten sonra, “Allah nasip ederse, Pakistan için tekrar oynayacağım. Ancak PSL’de oynamak ve iyi performans göstermek isterim.”

Bu yazıda bahsedilen konular