Harbhajan Singh, “Nalaayak” Kamran Akmal'ı Irkçı “Sih Şakası” Konusunda İkiye Katladı

amazing

New member

Eski Hintli spinner Harbhajan Singh, eski Pakistanlı kaleci vurucusu Kamran Akmal'a, Hindistan-Pakistan T20 Dünya Kupası 2024 maçında Sihlere yaptığı ırkçı şakaya sert bir yanıt daha verdi. Akmal'ın Hindistanlı Arshdeep Singh'i küçük düşürme girişimi, onu sosyal medyada hedef haline getirdi ve Harbhajan da ona tarih dersi vermeye karar verdi. Kamran daha sonra özür dilese de Harbhajan, tartışmalı sözleri nedeniyle Pakistanlı kriketçiye “Nalaayak” adını vererek başka bir saldırı başlattı.

“Kuch bhi ho sakta hai… Sonuncusu Arshdeep Singh'e aittir. Hiçbir ritim kaybolmaz. 12 bajj gaye hai (Her şey olabilir. Sonuncusu Arshdeep Singh tarafından yenilecek; harika bir ritimde görünmedi) Ve zaten 12),” demişti Akmal, maç sırasında programdaki diğer panelistlerle birlikte gülerken.

Daha sonra yorumlar üzerine bir özür yayınlayarak şunları söyledi: “Son yorumlarımdan derin pişmanlık duyuyorum ve Harbhajan Singh ile Sih toplumundan içtenlikle özür dilerim. Sözlerim uygunsuz ve saygısızdı. Dünyanın her yerindeki Sihlere büyük saygım var ve bunu asla böyle bir niyetle yapmadım. birisini incittiğim için gerçekten üzgünüm.”

ANI tarafından paylaşılan bir Haberda Harbhajan, yalnızca Kamran gibi bir 'Nalaayak'ın böyle bir açıklama yapabileceğini söyledi.

#KOL SAATİ | Brooklyn, New York: Eski Pakistan kriket oyuncusu Kamran Akmal'ın Sih toplumuyla ilgili yorumu üzerine eski Hintli kriket oyuncusu Harbhajan Singh şöyle diyor: “Bu çok saçma bir ifade ve yalnızca bir 'Nalaayak' insanının yapabileceği çok çocukça bir hareket. Kamran Akmal şunu anlamalı… pic.twitter.com/SyCKW59fgf

— ANI (@ANI) 12 Haziran 2024
“Bu ancak bir 'Nalaayak'ın söyleyebileceği çok saçma ve çocukça bir açıklama. Kamran Akmal, kimsenin dini hakkında söz söylemeye, dalga geçmeye gerek olmadığını anlamalı. Kamran Akmal'a sormak istiyorum – Biliyor musun? Sih olan Sihlerin tarihi ve Sihlerin topluluğunuzu, annelerinizi, kız kardeşlerinizi kurtarmak için yaptığı tüm çalışmalar,” dedi Harbhajan ANI ile konuşurken.

“Bunu atalarınıza sorun, Sihler saat 12'de Babürlere saldırır, annelerinizi ve kız kardeşlerinizi kurtarırdı, o yüzden saçmalamayı bırakın. Bu kadar çabuk anlaması ve özür dilemesi iyi ama bir daha asla kimseyi incitmemeye çalışmalı. Sih ya da herhangi bir din, ister Hinduizm, İslam, Sihizm ya da Hıristiyanlık olsun tüm dinlere saygı duyuyoruz…”.

Bu makalede bahsedilen konular